Comunicat - Guvernarea PSD+ALDE a depășit tehnocrații la investiții

Comunicat - Guvernarea PSD+ALDE a depășit tehnocrații la investiții

Parlamentarul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanÈ›e È™i bănci din Camera DeputaÈ›ilor, a declarat miercuri că investiÈ›iile din primele luni ale anului au fost mai mari cu 3,6% față de anul trecut, depășind astfel nivelul atins de guvernarea tehnocrată.

„Ultima linie de atac la adresa programului de guvernare era că majorările de pensii È™i salarii s-au făcut în dauna investiÈ›iilor. Iată că realitatea economică a contrazis È™i această poveste, la fel cum le-a contrazis pe toate celelalte. Am avut creÈ™teri importante la salarii È™i pensii, am înregistrat cea mai mare creÈ™tere economică din Europa È™i iată că în acelaÈ™i timp am depășit È™i nivelul investiÈ›iilor realizate de Guvernul CioloÈ™ È™i tehnocraÈ›ii săi, ceea ce arată că programul nostru a fost bine alcătuit, iar acum încep să se vadă roadele”, a subliniat Marius Budăi.

Deputatul a explicat că performanÈ›a guvernării PSD+ALDE la acest capitol avut loc în trimestrul al III-lea, când investiÈ›iile au înregistrat un avans semnificativ, de 10,3% față de aceeaÈ™i perioadă a anului trecut, ceea ce a condus la un plus de 3,6% pe ansamblul primelor trei trimestre. Astfel, În trimestrul III din 2017, suma totală a investiÈ›iilor a fost 4,4 miliarde euro, adică peste 20 miliarde lei.

Marius Budăi a explicat că, în condiÈ›iile în care preluarea guvernării a fost întârziată, „roadele” politicilor de stimulare a investiÈ›iilor nu se puteau vedea decât în a doua parte a anului 2017. „Trebuie subliniat că beneficiile programului de guvernarea în domeniul investiÈ›iilor nu se putea vedea în prima jumătate a anului. Fiecare măsură macroeconomică are nevoie de circa 6 luni pentru a produce efecte în economie. În plus, guvernarea PSD+ALDE a intrat în pâine abia în februarie, pentru că preÈ™edintele a întârziat numirea primului-ministru. Iar de la tehnocraÈ›i nu am primit proiecte mature care să genereze investiÈ›ii È™i mai toate programele europene erau blocate. Acum, toate acestea s-au rezolvat È™i estimez că vom avea o creÈ™tere bună a investiÈ›iilor È™i în ultimul trimestru, când încep să se vadă efectele din PNDL È™i ale deblocării fondurilor europene”, a explicat Budăi. 

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
38

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
39

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
294

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...