Cătălin Flutur, exclus din PNL: ”Plec cu fruntea sus!” / ”Aș fi vrut să fiu în sală, să mă uit în ochii voștri...”

Cătălin Flutur, fost candidat PNL la Primăria municipiului Botoșani, își pierde nu doar calitatea de membru al Partidului Național Liberal, ci și pe cea de consilier local ales pe listele partidului.

Cătălin Flutur, exclus din PNL: ”Plec cu fruntea sus!” / ”Aș fi vrut să fiu în sală, să mă uit în ochii voștri...”

 Cătălin Flutur  

La puțin timp după ce a fost exclus din partid, în urma eșecului de la alegerile locale din 9 iunie, Cătălin Flutur a trimis un mesaj către foștii colegi, prin intermediul căruia trimite și săgeți politice cu privire la modalitatea în care a fost dat afară din PNL.

”Acum 5 luni, în partidul nostru a venit un nou președinte și am simțit că este momentul să dăm o altă față partidului care stagnase și avea sanse mici de a mai performa. Venirea lui Valeriu a creat o emulație și ne-a dat speranțe. Am fost numit președinte la municipiu și a trebuit să fac o nouă echipă și să aleg pe cei mai reprezentativi pentru a candida pe liste. Trebuia să arătăm că vrem schimbarea așteptată de mulți. Chemarea noastră a fost peste așteptări, au venit alături de noi sute de oameni, ca niciodată, de la cei dați afară din partid nevinovați sau cei care au plecat singuri pentru că nu s-au regăsit atunci când au plecat într-un partid paralizat la oameni de toate vârstele și categoriile sociale. Un pas bun si plin de speranță. Totul se facea sub spectrul alegerilor care băteau la ușă”, a transmis Cătălin Flutur.  

Fostul liberal face trimitere la perioada în care s-a implicat în alegerea oamenilor pentru Biroul de Conducere Local, dar și pentru lista de consilieri.

”Alături de cei vechi în partid și cu cei nou veniți am făcut o campanie cum nu am mai făcut niciodată. Intensă și bine structurată. Cred că am fost singurii care am avut un program electoral conceput. Vă mulțumesc încă o dată din suflet tuturor! Nu a fost să fie, dar cred că s-au legat multe prietenii în această perioadă”, spune Cătălin Flutur.

Flutur vorbește apoi despre renuțări, demisii, dar și despre noua echipă care conduce astăzi PNL-ul.

”Mi s-a cerut să demisionez din funcția avută, o făceam singur pentru că am mai făcut-o de două ori atunci când am pierdut. Mi s-a cerut să renunț la funcția de consilier local, asta nu prea am înțeles-o, pentru că știu că sunt câteva mii de botosaneni care mă votează și au încredere în mine. Au venit din Italia, Spania, Moldova special pentru a mă vota. Clar, dacă mergeam în Consiliul Local, deranjam și nu puteau primarul ales și PSD să facă ce vor.

La conducerea PNL de la municipiu a venit o nouă echipă. Le doresc mult succes. Multe întrebări față de noua echipă, dar numitorul comun l-au înțeles aproape toți. Și s-a ajuns la concluzia că deranjez, și oameni care au venit de două săptămâni în partid au votat excluderea mea din partid”.

”Plec cu fruntea sus!”

”Dragii mei, plec cu fruntea sus și cu sentimentul datoriei îndeplinite față de partid și de botoșăneni. Fac politică de dreapta de 34 de ani, sunt primul și până anul acesta și singurul care am bătut stânga și PSD la Botoșani. Nu o dată, ci de trei ori la diferențe mari. Nu am câștigat niciodată la masa verde, dar de pierdut am pierdut furat la masa verde în 2020.

Am avut posibilitatea să trimit mulți colegi in Parlament, să pun prefecti si subprefecti și foarte mulți directori, unii sunt chiar și acum pe posturi. Dar mai presus de asta stiu că am schimbat total fața orașului, fără lipsă de modestie, știu că nici un primar nu va mai putea să facă ce am făcut eu, pentru că sunt puține de făcut. Nu voi putea niciodată să fiu aliat cu PSD și asta m-a costat.

Aș fi vrut să fiu în sală atunci când am fost exclus, să mă uit în ochii voștri și să vă mulțumesc pentru tot ceea ce am făcut împreuna. Știu că vi s-a spus că am fost chemat, dar nu este deloc asa. Acest lucru se poate verifica foarte ușor. Sunt primul care am fost exclus, aveți grijă ce spuneți și ce faceți pentru că dacă s-a început așa vor urma și alții care vor avea atitudine”, a încheiat Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...