Atac politic după descinderile în dosarul șpăgilor de la „Mavromati”. „Este locul unde se moare cu zile...” (video)

Cazul „Alexandra Ivanov” și descinderile de la Spitalul Județean „Mavromati” au pus din nou județul Botoșani în lumina „reflectoarelor”.

Atac politic după descinderile în dosarul șpăgilor de la „Mavromati”. „Este locul unde se moare cu zile...” (video)

Joi, 21 decembrie, a avut loc ultima ședință de Consiliu Județean (CJ) din anul 2023. La finalul ședinței, singura care a luat cuvântul a fost consilierul județean din partea Partidului Național Liberal (PNL), Mirela Saucă.

Intervenția consilierei a fost un atac politic după descinderile petrecute săptămâna trecută la Spitalul Județean „Mavromati”, în dosarul șpăgilor, dar și după tragicul eveniment care s-a petrecut la Maternitate în vara acestui an.

Bilanțul anului 2023 ne arată că Spitalul Mavromati este într-o mare suferință. Un suflet de om, Alexandra Ivanov, s-a stins la Maternitate din cauza unui sistem bolnav și a nepăsării, dar dacă le spunem asta copiilor Alexandrei oare ei înțeleg? Și am sperat cu toții că nu a fost în zadar, dar la câteva luni distanță județul Botoșani a ajuns în toată presa locală și națională după descinderile procurorilor DNA la același Spital: corupție, trafic de influență, luare de mită, grup infracțional organizat la noi la Botoșani, culmea, „tărâmul îngerilor” și al „sfinților”. Acuzații foarte grave probate de procurori, care radiografiază Spitalul Județean și ne arată cât de bolnav și de păcătos este. Spitalul Județean este locul unde se moare cu zile, în timp ce unii pozează în îngeri, sfinți și binefăcători. Un suflet de om s-a stins din cauza nepăsării, alte suflete cinstite nu se pot angaja în Spitalul Județean din cauza mafiei care cangrenează sistemul, machiat cu marketing-ul la stat ca la privat”, a declarat Mirela Saucă în cadrul ședinței de CJ.

Mirela Saucă a atacat-o, indirect, pe Doina Federovici, președintele CJ și președintele PSD. Consilierul a făcut referire și la inaugurarea „cu fast” a Spălătoriei de la Maternitate, care a avut loc luna trecută. Tot în același timp, pe treptele Spitalului Județean „Mavromati” protestau angajații TESA.

Există și o parte bună în acest bilanț trist și dezonorant, măcar am inaugurat cu fast o Spălătorie în timp ce la intrarea în spital personalul TESA protesta în frig. Și toate acestea pentru ce? Pentru bani, gloria și faima imaginate ale cuiva? Există o anchetă în derulare și organele abilitate vor stabili vinovăția legală, dar vinovăția morală cui aparține? Nu am știut, nu am avut cunoștință nu este un răspuns. Este o insultă la adresa celor care vin la spital cu speranța că își vor găsi sănătatea sau puțină alinare, este o ofensă adusă celor care au crezut că vor fi evaluați după cunoștințe profesionale și nu după consistența plicului. Este o jignire pentru cadrele medicale profesioniste, care își fac meseria cu conștiinciozitate, devotament și respect față de pacienți. Revin, nu și asumă nimeni responsabilitatea morală pentru ce s-a întâmplat? Nu are nimeni nicio remușcare? Oglinda în care se privește o fi opacă? Iar noi, stimați colegi, ce girăm?” a completat Mirela Saucă.


(Foto: Mirela Saucă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mii de oameni au venit la Cornișa să petreacă alături de artiștii lor preferați de Zilele municipiului Botoșani! (galerie foto)

Joi, 9 Mai 2024
1041

Au început Zilele municipiului Botoșani la Cornișa AquaPark&Sports. Evenimentul a debutat joi, 9 mai, și ține până duminică seară.Sute de oameni au venit să se relaxeze &ic...

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

Joi, 9 Mai 2024
316

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1397

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...