Jandarm botoșănean decorat de președintele României cu Medalia „Serviciul Credincios”

Jandarm botoșănean decorat de președintele României cu Medalia „Serviciul Credincios”

Un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Medalia Națională „Serviciul Credincios”, clasa a III-a, cu însemn pentru militari.

Plutonierul adjutant Constantin-Daniel Popa a fost răsplătit pentru contribuția adusă la îndeplinirea misiunilor Ministerului de Interne. Distincția și brevetul i-au fost înmânate de prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, după ședința de prezentare a activității IJJ din anul 2021, desfășurată joi dimineață.

„Recompensarea cu Medalia Națională Serviciul Credincios mă onorează și, bineînțeles, mă motivează să îmi execut atribuțiile de serviciu în condiții foarte bune și în continuare. Consider că această medalie nu mi-a fost conferită doar mie, ci întregului colectiv al Inspectoratului, chiar dacă pe brevet este trecut numele meu. Este încă o dovadă a eficienței și devotamentului de care dau dovadă jandarmii botoșăneni în cadrul misiunilor încredințate”, a declarat subofițerul.

Constantin-Daniel Popa face parte din colectivul IJJ de 16 ani. Pe lângă îndeplinirea permanentă cu succes a atribuțiilor de serviciu de-a lungul carierei, jandarmul s-a evidențiat prin modul în care a intervenit pentru salvarea victimei unui accident rutier și restituirea unui portofel conținând o sumă importantă de bani către proprietarul de drept al acestuia, pe care îl găsise pe timpul executării unei misiuni.

 

Spune-ne opinia ta