CIPRIAN VOLOC - Viata din scris, scrisul ca arta!

CIPRIAN VOLOC - Viata din scris, scrisul ca arta!

 CIPRIAN VOLOC  paulgorban.blogspot.com

Scriitor roman, cu preocupari de exegeza filosofica, critica literara si de film, poezie, publicistica, Ciprian Voloc s-a nascut in Dorohoi, judetul Botosani, in dimineata zilei de 1 iunie 1975.

Este licentiat al Facultatii de Filosofie a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi, in 1998, cu teza "Sensul epistemologic al scepticismului". In anul 1999 finalizeaza cursurile modulului de studii aprofundate al aceleiasi facultati, specialitatea Filosofie si spiritualitate rasariteana, cu teza Paradigme si presupozitii.

In anul 1998 devine profesor de filosofie si logica in cadrul Grupului Scolar "Regina Maria" Dorohoi, iar din 2004 profeseaza in cadrul Colegiului National "Grigore Ghica Vv." Dorohoi.

In acelasi an 2004 se inscrie la doctorat, in cadrul Universitatii Al. I. Cuza Iasi, sub indrumarea prof. dr. Constantin Marin, cu teza "Evolutia spiritului critic in filosofia antica greaca", aflata in curs de finalizare.

In studentie frecventeaza cenaclul iesean Quasar, coordonar de George Ceausu.

Pe linie publicistica, Ciprian Voloc debuteaza in anul 2002 cu volumul "Exorcismul tacerii. Convorbiri intre doi anonimi" (Ed. Axa, Botosani), scris in colaborare cu Gica Manole, volum care a obtinut premiul revistei Intertext pentru dialog eseistic (Botosani, 2002).

Ulterior, volumul este continuat de "Exorcismul tacerii. Morala: esecul unui concept" (Ed. Axa, Botosani, 2005) si de "Exorcismul tacerii. Responsabilitatea elitei: de la constiinta la destin" (Ed. Geea, Botosani, 2007), volumele formand impreuna o trilogie distinsa cu premiul Teiul de argint, pentru literatura, al Editurii Geea (Botosani, iunie 2008).

Individual, a publicat volumul "Labirintul liric" (Tip. Adi Center, Iasi, 2007), reprezentand transpunerea in litera a sedintelor din vara anului 2007 ale Cenaclului dorohoian Editor.

In anul 2009 debuteaza in registrul poetic, la Editura Princeps Edit din Iasi, cu volumul de poeseme "Soaptele gandului".

Publica numeroase articole in revista botosaneana Intertext (critica de film, polemica, recenzie), in saptamanalul botosanean Viata (polemica), in revista ieseana de cultura si experiment literar Feed-Back (poezie, experiment literar) dar si in revistele dorohoiene Editor si Lykeion, carora le este fondator si redactor-sef. De asemenea, publica studii de specialitate in revista Hermeneia, a Facultatii iesene de Filosofie.

Pana in 2009 a realizat prefete si postfete la sase volume de poezie, semnate de autori contemporani. In iunie 2008 obtine premiul pentru poezie al Festivalului International de Neoavangarda, editia a II -a, desfasurat la Iasi sub egida Fundatiei Feed-Back.

Din anul 2005 este membru-fondator al Cercului de la Dorohoi (alaturi de Gica Manole si Paul Gorban), iar din anul 2006 este fondator si conducator al Cenaclului Editor, ale carui sedinte se desfasoara in cadrul Casei Municipale de Cultura Dorohoi (dar si in alte locatii – Botosani, Ipotesti - fapt prilejuit de colaborarea cu Cenaclul botosanean Constantin Dracsin). (Date preluate de pe ciprianvoloc.wordpress.com)

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
57

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
46

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
204

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...