BOGDAN OTA: "Visez sa cant acasa de cand am inceput sa ma formez ca artist"-FOTO, VIDEO

BOGDAN OTA: "Visez sa cant acasa de cand am inceput sa ma formez ca artist"-FOTO, VIDEO
Sambata, 21 aprilie 2012, Bogdan Ota a avut primul concert acasa, la Botosani! Un eveniment desfasurat in cadrul Zilelor Orasului, care l-a adus in fata publicului botosanean pe unul dintre cei mai iubiti muzicieni din Romania, cunoscut dupa ce a participat la emisiunea Norvegienii au talent. Calitatea compozitiilor sale, dar si interpretarea si carisma lui Bogdan Ota i-au creat artistului o notorietate care a depasit granitele Romaniei si ale Norvegiei, tara care l-a lansat.







Concertul de la Botosani, care a debutat cu mult inainte de ora anuntata, a parut sa fie unul dificil pentru pianist, cu un public foarte variat si in conditii tehnice nu tocmai adecvate muzicii simfonice.

"Din nefericire, nu am putut sa ofer exact cat as fi vrut, pentru ca multimea a fost extrem de agitata, unii aveau mai multa rabdare, altii mai putin. As fi vrut ca sunetul sa fie mai puternic", a spus artistul dupa concert. Insa intoarcerea acasa a fost bucuria cea mai mare pe care a trait-o Bogdan Ota sambata seara.



"Visez sa cant acasa de cand am inceput sa ma formez ca artist. Imi amintesc de cand eram mic, prin salile Teatrului Mihai Eminescu, asta am vrut, scena in Botosani. Acum am avut-o. Emotiile au fost extrem de mari, acum ca am cantat in Botosani, deorece nu cunoasteam publicul, nu stiam daca lumea e fericita, e plictisita, asta m-a facut si mai emotionat. Publicul botosanean mi s-a parut minunat, agitat, nu stiu daca un astfel de eveniment a mai avut loc in aer liber, cu acest stil muzical, muzica simfonica imbinata cu elemente moderne, probabil ca pe unii i-a plictisit, probabil ca altora le-a placut, sper sa vin sa ii incant cat de curand si in alte conditii decat in aer liber, in conditii acustice optime", a marturisit Bogdan Ota.

Toate piesele interpretate de Bogdan Ota sunt compozitie proprie, compuse pe durata unui an si jumatate, orchestrate de el insusi, in studioul din Oslo. Ultima piesa, "Fantezia pentru pian si orchestra", a fost compusa la Londra, unde artistul locuieste in prezent.

"Eu raman acolo unde sunt cerut. In postura mea, in viata pe care am ales sa o traiesc, nu iti alegi tu locul unde vrei sa fii. Locul te alege pe tine. Noi suntem simpli performeri si mergem sa incantam inimile oamenilor. Asta ne e menirea", spune Bogdan.

Orasul copilariei l-a emotionat. "Am regasit un Botosani schimbat in bine. Centrul Vechi e fantastic, am inteles ca nu e terminat, am revazut Bulevardul, Parcul e superb, toate locurile unde am copilarit si mi-am petrecut adolescenta sunt schimbate in bine, asa cum ar fi trebuit sa fie dintotdeuna".

La primul concert din Botosani al lui Bogdan a participat, foarte emotionat, si tatal sau, Alexandru Ota, precum si numerosi prieteni si profesori de la Liceul de Arta, unde Bogdan a invatat. Nu a lipsit nici primarul Catalin Flutur.





Botosanenii asteapta, insa, inca un concert cu Bogdan Ota acasa, in conditii tehnice optime si pe o scena profesionista. Si artistul, dar si Botosaniul, merita o sarbatoare a muzicii marca Bogdan Ota.

Bogdan este din Botoşani, fiul lui Alexandru Ota, Medic primar ATI. Stabilit pana anul trecut in Norvegia, a ajuns la preselecţiile pentru "Norvegienii au talent" la insistenţele şefului său de la acea vreme. Acesta i-a arătat un afiş cu "Norske Talenter" şi ulterior l-a înscris online pe român la preselecţii, ba chiar l-a însoţit şi susţinut din culise. Aşa a ajuns absolventul de Conservator pe scena norvegiană. "Visul meu e să compun muzică", le-a spus Bogdan Ota în interviul de prezentare. "Concursul ăsta  e şansa vieţii mele", a afirmat Bogdan. Si se pare ca sansa i-a suras cu adevarat!

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
7

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
17

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
43

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...