Știai? La ce mai poţi folosi sarea în afară de condimentarea mâncărurilor

Știai? La ce mai poţi folosi sarea în afară de condimentarea mâncărurilor

Sarea te scapă ÅŸi de mirosul de ceapă ÅŸi de usturoi de pe mâini. După ce cureÅ£i ceapă sau usturoi, freacă mâinile cu sare ÅŸi oÅ£et.

Sarea poate să-Å£i indice dacă oul pe care îl voi folosi la mâncare este proaspăt sau nu. PuneÅ£i două linguriÅ£e de sare într-o cană cu apă ÅŸi aÅŸezaÅ£i în cană oul întreg. Dacă oul este proaspăt, se va scufunda. Dacă este vechi, va pluti.

Sarea curăţă dantura. Amestecă o parte sare fină cu două părÅ£i de bicarbonat de sodiu. Pune din amestec pe periuÅ£a ÅŸi apoi spală cu ea dinÅ£ii aÅŸa cum faci de obicei. De asemenea, amestecul dizolvat cu puÅ£ină apă poate fi folosit ÅŸi pentru clătirea gurii. Împrospătează respiraÅ£ia. În cazul persoanelor care au un abces, pe lângă vizita obligatorie la stomatolog, este indicată clătirea gurii, de câteva ori pe zi, cu apă călduţă în care s-a dizolvat o linguriţă de sare.

Sarea calmează durerea în urma unei înÅ£epături de albină. Dacă te-a înÅ£epat o albină, scoate acul, pune puÅ£ină sare pe locul în care ai fost înÅ£epat ÅŸi freacă. Durerea dispare.

Sarea, tratament pentru înÅ£epăturile de tânÅ£ar. Apa sărată ajută la calmarea mâncărimilor provocate de înÅ£epăturile tânÅ£arilor.

Sarea e un bun exfoliant. După baie, când pielea este încă umedă, masaÅ£i corpul cu sare uscată. Apoi clătiÅ£i. VeÅ£i obÅ£ine o piele fină. Sarea stimulează circulaÅ£ia.

Sarea te scapă de furnici. PresăraÅ£i sare pe la uÅŸi, la ferestre, prin locurile prin care furnicile pătrund în casă. Furnicilor nu le place să se plimbe pe sare.

Sarea "îmblânzeÅŸte" focul la grătar. Aruncă un pic de sare pe foc atunci când frigi produsele alimentare din care curge zeamă pentru a reduce flăcările ÅŸi fumul, fără a stinge cărbunii.

bucataria.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
2

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
52

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
52

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...