(P) Terapia prin neurofeedback - ce este și cum se desfășoară?

Simți că uneori nu te poți exprima așa cum îți dorești? Nu îți poți concentra atenția pentru mai mult timp? Anumite persoane se luptă cu anxietate, performanțele școlare sau provocările de la job. În astfel de situații, pot fi abordate anumite terapii, ce nu implică medicamente. Una dintre acestea este și terapia prin neurofeedback. Află în continuare ce este mai exact și cum se desfășoară.

Terapia prin neurofeedback - ce este?

Terapia prin neurofeedback se concentrează pe îmbunătățirea activității creierului pentru a sprijini sănătatea mentală. Scopul sesiunilor de terapie prin neurofeedback in Bucuresti este să învețe oamenii cum să-și regleze activitatea cerebrală în mod conștient. Este recomandată în ameliorarea simptomelor diverselor afecțiuni, precum anxietatea, depresia, ADHD, insomniile și altele. Cine poate urma astfel de sesiuni? Orice persoană, de la vârste fragede până la cele mai înaintate.

Cum se desfășoară o sesiune de terapie?

Fiecare sesiune începe cu o evaluare atentă a stării mentale a pacientului. În colaborare cu terapeutul, se stabilesc obiectivele care necesită atenție. În timpul terapiei, se folosesc senzori plasați pe scalp, pentru monitorizarea activității creierului. Pacientul este expus la stimuli vizuali sau auditivi. Informațiile sunt transmise unui computer care le transformă într-o imagine a activității cerebrale. Această imagine este numită hartă a creierului. Terapeutul utilizează harta creierului pentru a oferi feedback pacientului. Pacientul învață apoi să-și regleze activitatea cerebrală pentru a o îndrepta către modele asociate cu starea de bine și funcții cognitive îmbunătățite. Prin practică și repetiție, terapia schimbă modul în care creierul funcționează în diferite situații.

Câte ședințe sunt necesare pentru care terapia să funcționeze?

Terapia, pentru a-și atinge țelul, se poate desfășura pe o anumită perioadă de timp. În ceea ce privește numărul de ședințe, acesta variază. Există persoane care observă primele îmbunătățiri după doar câteva sesiuni în timp ce alți pacienți au nevoie de mai mult timp pentru a vedea rezultate.

Studiile au arătat că impactul sesiunilor este vizibil după 20 de ședințe. Cu toate acestea, trebuie menționat că procesul este unul de durată, fiind nevoie de multă răbdare. Menținerea unei comunicări deschise cu terapeutul este un aspect esențial pentru obținerea unor rezultate consistente și, mai presus de toate, durabile.

Terapia prin neurofeedback le oferă tuturor celor interesați șansa de a-și îmbunătăți starea de bine în mod semnificativ. Este folosită de zeci de ani și necesită răbdare și perseverență. Dacă simți că ai nevoie de o schimbare, să ieși din burnout sau să îți îmbunătățești stilul de viață și dorești să te bucuri de rezultate permanente, optează pentru terapia prin neurofeedback.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deplasări de tehnică militară şi personal pe teritoriul României pentru participarea la un exerciţiu – Ordin și la Botoșani

astăzi, 08:24

Principalele rute de deplasare vor fi Nădlac – Cincu – Smîrdan şi Negru Vodă – Constanţa – Smîrdan. ”În vederea participării la exerciţiul mult...

Binefăcătorii anomini: Ajută o mamă cu trei copii, din Botoșani, fără să se știe cine sunt!

astăzi, 08:11

Pe timpul sarcinii, mama a întâmpinat dificile probleme financiare și materiale și a fost la uns de a renunța la cel de-al treilea copil care se pregătea să vină pe lume.   D...

FC Botoșani, victorie la scor în amicalul de la Piatra Neamț!

astăzi, 07:55

Partida s-a disputat pe Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț și a fost câștigată de botoșăneni cu scorul de 4-1 (1-1). Golurile au fost marcate de Zoran Mitrov, Alin Șeroni, Enriko Pap...