Legume care se plantează sau se seamănă în luna mai

Răsadurile trebuie verificate frecvent pe măsură ce cresc, iar insecticidele se aplică numai dacă sesizați apariția dăunătorilor precum fluturi, purici sau muște.

Legume care se plantează sau se seamănă în luna mai

Legumele care se pot planta sau se pot semăna în luna mai sunt în special vărzoasele pentru producția de vară. Acum se pot planta în grădină, în câmp și chiar în spații protejate răsadurile de roșii, de ardei, de castraveți și de vinete.

Către finele lunii mai sau mai devreme, dacă vremea este neobișnuit de caldă, se poate intra pentru semănatul porumbului dulce sau semănatul mărarului.

Potrivit Agrointel.ro, legumele care se pot planta în prima parte a lunii mai sunt în special solanaceele – tomatele și vinetele. Acestea se plantează în mai sub formă de răsad și au nevoie de îngrijire – apă, dirijare, copilire, pentru a avea recolte cât mai bogate.

Tot până pe 20 mai se mai poate semăna fasolea, porumbul dulce și se pot planta răsadurile de ardei.

După 20 de mai se poate planta varza pentru producția de vară, varza creață.

În această perioadă a lunii mai se pot planta guliile, castraveții, andivele, porumbul dulce, mărarul sau fasolea verde.

Tot la finele lunii mai, dar numai dacă nu este foarte cald se mai pot planta conopida sau broccoli, având grijă ca terenul să fie umed, la o temperatură de 7-10 grade Celsius. Dacă nu a plouat, udați terenul, operațiune care se repetă și după plantare. Legumele puse în pământ în luna mai vor rodi, în cazul răsadurilor, după 50-60 de zile.

Se va interveni pentru a combate buruienile - prășitul este de bază, iar udarea trebuie să se facă la cel puțin 10 zile, mai ales dacă nu plouă. Răsadurile trebuie verificate frecvent pe măsură ce cresc, iar insecticidele se aplică numai dacă sesizați apariția dăunătorilor precum fluturi, purici sau muște, mai scrie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
34

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
84

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
146

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...