Lăcrămioara Axinte, judecător la Tribunalul Botoşani, a postat pe blogul său personal părerea despre întreg scandalul ce zdruncină justiţia Română. Magistratul a făcut referire la Kovesi spunând că a fost numită în funcţie fără a parcurge o procedură de selecţie, ci doar că aşa au vrut ministrul justiţiei de la acea vreme Raluca Pună şi preşedintele Klaus Iohannis, şi a ajuns să se autoidentifice nu numai cu instituţia pe care o conduce ci chiar cu Justiţia, în sensul de putere judecătorească, deşi Constituția spune că Justiția se înfăptuiește de judecători, nu de către procurori.
Mai mult decât atât, Lacrămioara Axinte afirmă că prin simpla rostire, cuvânt procurorului şef devine adevăr, în ciuda deciziilor Curţii Constituţionale şi a rapoartelor Inspecţiei Judiciare.
"Filozofi și ziariști de notorietate s-au năpustit cu valuri de insulte și calomnii asupra Ministrului Justiției de astăzi, Tudorel Toader, pentru că a îndrăznit să uzeze de prerogativa legală conferită de art. 54 alin 4 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, care prevede că ministrul justiției, oricare ar fi acela, are dreptul să propună Președintelui României, oricare ar fi acela, revocarea din funcție a procurorului șef (și altor procurori cu funcții de conducere) în cazul „exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale". Acestor intelectuali le sunt indiferente prevederile constituționale, nu par deloc îngrijorați că unor cetățeni ai României li s-au încălcat drepturi fundamentale, incită la ură, dezbinare și violență și se declară susținători ai justiției populare, făcută în piața publică", se arată în postare.
În final judecătorul se arată dezamăgiţi şi de intelectualii contemporani, făcând comparaţie cu cei care au luptat pentru idealuri mărețe precum votul universal, unitatea națională, independență, emanciparea femeilor, accesul la educație
Nici colegi de-ai dumneaei nu au scăpat de acuze, în postare făcându-se referire la foşti membri ai CSM care iau în derâdere dezvăluirile unor abuzuri şi nu sunt deloc îngrijorați că pe baza unor probe măsluite ar fi putut sau ar putea să se pronunțe condamnarea unor persoane, nu sunt deloc interesați să afle despre „culoarele justiției”