Tudorel Toader, despre clasarea acuzaţiilor în dosarul ”Microsoft”: O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor în timp rezonabil

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la clasarea dispusă ca urmare a prescrierii în dosarul Microsoft, că este "o gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil".

Tudorel Toader, despre clasarea acuzaţiilor în dosarul ”Microsoft”: O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor în timp rezonabil

"O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil! Nu doar că a fost depăşit termenul rezonabil de soluţionare, fiind depăşit chiar şi termenul de prescripţie a răspunderii penale", a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, la solicitarea MEDIAFAX.

Procurorul şef al DNA susţine că nu ştie ce criterii a avut în vedere ministrul Justiţiei când a spus, referitor la clasarea dispusă ca urmare a prescrierii în dosarul Microsoft, că este "o gravă neglijenţă managerială",Kovesi precizând:"Nu poţi să-i reproşezi unui şef de parchet că s-a dat clasare".

"Nu comentez declaraţiile ministrului Justiţiei, mai ales că nu ştiu ce criterii a avut în vedere când a tras aceste concluzii, dacă s-a bazat pe comunicatul DNA, dacă are informări de la Inspecţia Judiciară, dar nu poţi să-i reproşezi unui şef de parchet că dă soluţie de clasare. În situaţia în care aveam pretenţia să se trimită în toate cauzele în judecată, nu mai vorbim de aplicare unitară a legii", a declarat procurorul şef al DNA la Digi24.

Întrebată dacă îşi va da demisia, Kovesi a răspuns: "Nu este niciun motiv să-mi dau demisia. Atunci când un dosar se înregistrează la DNA printr-o sesizare nu e în sută la sută din cazuri situaţia să faci rechizitorii. Rolul procurorului este acela de a administra probe, de a investiga fapte, de a strânge probe privind vinoovăţia sau nevinovăţia unei persoane".

Clasarea acuzaţiilor în dosarul ”Microsoft”

DNA a anunţat, joi, că acuzaţiile faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Şerban Mihăilescu au fost clasate.

În afară de Daniel Funeriu, în situaţia căruia s-a constatat că nu a comis nicio faptă penală, în cazul tuturor celorlalţi foşti miniştri faptele de care erau acuzaţi s-au prescris.

În ceea ce îi priveşte pe Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, acuzaţi de spălare de bani, aceştia au fost trimişi în judecată, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Dosarul Microsoft a fost adus la cunoştinţa public în septembrie 2014, procurorii DNA solicitând aviz de începere a urmăririi penale pentru 9 miniştri.

Citeşte mai multe pe Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
110

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
143

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
238

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....