Tribunalul Suceava: Opt polițisti de la Rutiera Botoșani arestați preventiv!

Tribunalul Suceava: Opt polițisti de la Rutiera Botoșani arestați preventiv!

   Sursa foto&video: stiridinbucovina.ro

Opt polițisti de la Rutiera Botoșani au fost arestați preventiv de Tribunalul Suceava în dosarul de corupție de la Botoșani instrumentat de DNA Suceava.

Din completul de judecata al instanței Tribunalului Suceava ca procuror de ședință a fost șefa Direcției Naționale Anticorupție -Serviciul Teritorial Suceava, procuror șef Mihaela Popa Mihai.

Instanța a decis după deliberri arestarea pentru 30 de zile a lui ANTON VIOREL, BALAN IONEL, BOTEZATU GABRIEL, FECIORU ROBERT NECULAI, LUCA DUMITRU-CĂTĂLIN, RUSU CONSTANTIN-CIPRIAN, COȘMAN STELIAN-IULIAN.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat miercuri, 2 iunie a.c., 20 de percheziții domiciliare în județul Botoșani, fiind vizați 16 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani, dintre care un ofițer și 15 agenți rutieri.

Anchetatorii spuneau că cercetările vizează o serie de infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada iunie – noiembrie 2020.

În fapt, ar fi vorba de luare de mită, favorizarea infractorului, falsificarea unor înscrisuri și abuz în serviciu. Astfel, procurorii spuneau că o parte dintre polițiști ar fi cerut șpagă între 100 și 400 de lei și respectiv 100 de euro pentru a-i „ierta” pe șoferii care erau surprinși în trafic încălcând normele rutiere. În urma perchezițiilor de miercuri, anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani, telefoane mobile, dar și hard-disk-urile de la două radare ale Serviciului Rutier.

Mai multe despre acest subiect AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Celor ce nu mai sunt. De Nicanor Casandruc

astăzi, 21:00
53

O mare sărbătoare a fost astăzi comemorată de tradițiile românilor, iar unul dintre cititorii noștri ne-a trimis o poezie inspirată de Sâmbăta Morților. Vă dorim lectură plăcut...

FC Botoșani a adus doi jucători și se pregătește să aducă alți doi fotbaliști în perioada imediat următoare

astăzi, 14:00
467

FC Botoșani a început perioada de transferuri. Clubul a fost forțat de plecările lui Keyta, Rodriguez și Ashkovski și a trebuit să bifeze primele veniri.Primul jucător adus este Andr...

Accident la Vorona Mare. Un bărbat a ajuns la spital

Vineri, 18 Iunie 2021
626

Un bărbat, în vârstă de 79 de ani, a ajuns la spital în urma coliziunii dintre două autovehicule care  a avut loc în această după-amiază pe raza comunei Vorona Mare....