Tribunalul Suceava: Opt polițisti de la Rutiera Botoșani arestați preventiv!

Tribunalul Suceava: Opt polițisti de la Rutiera Botoșani arestați preventiv!

   Sursa foto&video: stiridinbucovina.ro

Opt polițisti de la Rutiera Botoșani au fost arestați preventiv de Tribunalul Suceava în dosarul de corupție de la Botoșani instrumentat de DNA Suceava.

Din completul de judecata al instanței Tribunalului Suceava ca procuror de ședință a fost șefa Direcției Naționale Anticorupție -Serviciul Teritorial Suceava, procuror șef Mihaela Popa Mihai.

Instanța a decis după deliberri arestarea pentru 30 de zile a lui ANTON VIOREL, BALAN IONEL, BOTEZATU GABRIEL, FECIORU ROBERT NECULAI, LUCA DUMITRU-CĂTĂLIN, RUSU CONSTANTIN-CIPRIAN, COȘMAN STELIAN-IULIAN.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat miercuri, 2 iunie a.c., 20 de percheziții domiciliare în județul Botoșani, fiind vizați 16 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani, dintre care un ofițer și 15 agenți rutieri.

Anchetatorii spuneau că cercetările vizează o serie de infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada iunie – noiembrie 2020.

În fapt, ar fi vorba de luare de mită, favorizarea infractorului, falsificarea unor înscrisuri și abuz în serviciu. Astfel, procurorii spuneau că o parte dintre polițiști ar fi cerut șpagă între 100 și 400 de lei și respectiv 100 de euro pentru a-i „ierta” pe șoferii care erau surprinși în trafic încălcând normele rutiere. În urma perchezițiilor de miercuri, anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani, telefoane mobile, dar și hard-disk-urile de la două radare ale Serviciului Rutier.

Mai multe despre acest subiect AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
70

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
42

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
46

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...