Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Hotărâre istorica împotriva măsurilor Covid-19. Un bărbat din Baia Mare a scăpat de carantină înainte de a se termina termenul de 14 zile.

Judecătoria Baia Mare a decis joi punerea în libertate a unui bărbat introdus în carantină instituționalizată pe data de 13 iunie, care a reclamat în instanță DSP Maramureș și coordonatorii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției în Maramureș.

Decizia în dosarul 5354/182/2020 de la Judecatoria Baia Mare poate fi atacată cu apel, însă bărbatul va fi scos din carantină.

„Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului (...) şi, în consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate. Fără cheltuieli de judecată. Executorie”, se arată în minuta instanţei.

Decizia judecătorilor din Baia Mare urmează să fie motivată zilele următoare. Aceasta poate folosi ca precedent în justiție pentru alte decizii ale instanțelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incoerența, brand de țară

astăzi, 12:00
34

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Suntem una din țările cu cea mai scăzută rată a vaccinării din Europa (în jur de 25% cu ambele doze, în vreme ce media europeană...

(A) Locuri de muncă vacante-operatori-producție, fasonatori, muncitori ambalare și manipulanți-S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani

astăzi, 11:30
111

S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani-Abator Roma angajează operatori-producție, fasonatori, muncitori ambalare și manipulanți.Se acordă transport gratuit din Mun. Botosani și o masă la...

Drama unui profesor din Botoșani, cu nota 10 la titularizare: Când se apropie sfârșitul anului școlar, începi să tremuri și te întrebi: la anul unde voi fi?

astăzi, 10:30
466

Prof. Oana Zamfirescu a luat nota 10 la examenul de titularizare, dar în județul Botoșani nu există niciun post titularizabil pentru disciplina Limba și literatura română.A dat t...