Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Și-a pus mintea și a învins „sistemul”: instanța a decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

Hotărâre istorica împotriva măsurilor Covid-19. Un bărbat din Baia Mare a scăpat de carantină înainte de a se termina termenul de 14 zile.

Judecătoria Baia Mare a decis joi punerea în libertate a unui bărbat introdus în carantină instituționalizată pe data de 13 iunie, care a reclamat în instanță DSP Maramureș și coordonatorii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției în Maramureș.

Decizia în dosarul 5354/182/2020 de la Judecatoria Baia Mare poate fi atacată cu apel, însă bărbatul va fi scos din carantină.

„Dispune încetarea de îndată a măsurii carantinării instituţionalizate instituite împotriva reclamantului (...) şi, în consecinţă, punerea acestuia în stare de libertate. Fără cheltuieli de judecată. Executorie”, se arată în minuta instanţei.

Decizia judecătorilor din Baia Mare urmează să fie motivată zilele următoare. Aceasta poate folosi ca precedent în justiție pentru alte decizii ale instanțelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un jandarm aflat în timpul liber a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

astăzi, 15:43
54

Vineri dimineață, un jandarm aflat în timpul liber a observat două persoane care, după ce au scos câteva bancnote dintr-un portofel, l-au aruncat în vegetație și au luat-o la f...

Poliția de Frontieră scoate la concurs, prin încadrare directă, 420 de posturi vacante

astăzi, 15:12
109

Poliția de Frontieră Română a inițiat procedura de ocupare prin concurs, prin încadrare directă, a 420 de posturi vacante de ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi personal c...

Campania “Let’s Do It, Romania!” începe în forță la Botoșani

astăzi, 14:21
58

Peste 1500 de voluntari din județul Botoșani s-au înscris până acum pe siteul campaniei “Let’s Do It, Romania!”, pentru a participa, sâmbătă, 18 septembrie, la...