Sentința pronunțată de judecători în cazul Adinei Gh. nu i-a mulțumit decât pe procurori, urmând apelurile nemulțumiților. Procurorii au obținut aproape pedeapsa maximă pentru fiecare dintre acuzațiile aduse șoferiței care a ucis patru muncitori ai Citadin în Păcurari.
Printre cei patru muncitori se numără și un bărbat din județul Botoșani.
Pe rolul Curții de Apel au fost înregistrate apelurile depuse de Adina Gh. și peste 30 de părți civile, în majoritate rude ale victimelor accidentului. Procesul se va relua pe 11 martie, inculpata aflându-se deocamdată în arest la domiciliu, scrie Ziarul de Iași.
Luna trecută, Adina Gh. a fost condamnată de magistrații Tribunalului la un total de 24 de ani de închisoare. Ea a fost găsită vinovată de omor calificat, tentativă la omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Pentru prima acuzație, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, față de un maxim legal de 25 de ani de detenție. Față de un maxim legal de 10 ani de închisoare, tentativa la omor a fost „taxată” de judecători cu 9 ani de detenție. Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului a fost pedepsită cu trei ani de închisoare, față de cinci ani, maximul legal.
Decizia judecătorilor a venit ca urmare a unui grav accident de circulație, provocat de Adina Gh. în curba de la AMRS de pe strada Păcurari, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022. Șoferița, având o alcoolemie de 1,13‰ în sânge, intrase în curbă cu 148 km/h, pierduse controlul autoturismului Alfa Romeo pe care îl conducea, lovise zidul unui imobil și ricoșase într-un grup de 7 muncitori ai Citadin SA. Patru dintre ei au murit, iar alți doi au fost grav răniți.
Ca și în alte cazuri de accidente grave, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal au insistat ca fapta să fie considerată omor, nu ucidere din culpă, pentru care pedeapsa maximă este de doar 7 ani de închisoare.
În fața judecătorilor, situația Adinei Gh. a fost îngreunată de faptul că nu și-a recunoscut vina, negând că s-ar fi aflat la volan. În plus, a adoptat o atitudine zeflemitoare atât față de magistrați, cât și față de rudele victimelor.