Primărie obligată de judecători să comunice transparent cheltuielile din bugetul local

O primărie din județul Botoșani a fost obligată, printr-o sentinţă judecătorească, să comunice informaţii cu privire la cheltuielile efectuate din bugetul local şi achiziţiile publice. 

Primărie obligată de judecători să comunice transparent cheltuielile din bugetul local

Acţiunea a fost deschisă după ce instituţia publică din localitatea Brăeşti nu a răspuns, în termenul legal, unor cereri depuse la începutul acestui an. Procesul a fost intentat de un consilier local PSD, Florin Asavei, ce a formulat o cerere în 11 ianuarie şi a doua cerere în data de 1 februarie. 

Cererile făceau referire la cheltuielile efectuate în 2016 şi achiziţia publică a unor lucrări de construcţie, respectiv un gard la o grădiniţă şi căminul cultural din localitate. Judecătorii s-au pronunţat de la primul termen de judecată, însă Primăria a atacat decizia la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Suceava. 

"Obligă pârâta să furnizeze reclamantului restul informaţiilor solicitate prin cererile nr. 93/11.01.2017 şi nr. 515/01.02.2017, respectiv: cheltuielile nominale ale bugetului local al Comunei Brăeşti pe anul 2016 şi achiziţiile publice făcute de Primăria Brăeşti în anul 2016, inclusiv documentele şi informaţiile solicitate referitoare la gardul de la grădiniţă şi cămin, în măsura în care acestea există. Respinge ca nefondate cheltuielile de judecată", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
31

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
221

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
164

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...