Percheziții în Suceava și alte două județe într-un dosar de trafic și deținere de droguri, au participat și polițiști din Botoșani! (foto, video)

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Percheziții în Suceava și alte două județe într-un dosar de trafic și deținere de droguri, au participat și polițiști din Botoșani! (foto, video)

În cursul zilei de joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, într-o cauză penală, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – 2024, mai multe persoane cercetate, din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, ar fi procurat droguri de risc și de mare risc, din județele Bistrița-Năsăud și Cluj, pe care le-ar fi comercializat ulterior, în municipiu.

De asemenea, s-a stabilit faptul că aceștia ar fi deținut și comercializat în mod repetat canabis, 2-MMC, 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, pe parcursul investigațiilor fiind documentate 17 asemenea tranzacții.

În cursul zilei de 23 mai 2024, sunt puse în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară, în județele Suceava (13), Bistrița – Năsăud (4) și Neamț (1) și 23 mandate de aducere.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Poliția municipiului Vatra Dornei, Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava și Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, pregătită să facă față Ucrainei la EURO 2024

astăzi, 17:55
6

România - Ucraina se joacă la München, luni, de la ora 16:00.Nicușor Bancu, fundașul lateral al U Craiova în SuperLiga României și fundașul stânga al naționalei, d...

Vremea devine caniculară! Ce temperaturi vor avea românii de suportat în următoarea perioadă

astăzi, 17:53
16

Astăzi vremea s-a încălzit în toată țara, maximele ajungând chiar și la 34 de grade Celsius.În Banat, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia ș...

Trupa „Atelierul de teatru” a primit premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul unui Festival Național! (foto)

astăzi, 16:32
59

În perioada 13-15 iunie 2024, elevii trupei „ATELIERUL DE TEATRU”, coordonați de actrița Lenuș Moraru Rîșca, au patricipat cu piesa „Avioane de hârtie” du...