Percheziții în Botoșani și în Curtești. Administrator de firmă anchetat pentru angajări false

Percheziții în Botoșani și în Curtești. Administrator de firmă anchetat pentru angajări false

Șase locuințe din municipiul Botoșani și din comuna Curtești au fost percheziționate, joi, în cadrul unei anchete ce vizează fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și instigare la uz de fals, instrumentat de Serviciul de Investigații Criminale, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), printr-un comunicat de presă. Un administrator de firmă este vizat în dosar.

Potrivit sursei citate, în timpul perchezițiilor la locațiile vizate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, aparatură electronică și înscrisuri.

„În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că un bărbat de 57 de ani, din municipiul Botoșani, în calitate de administrator la o societate comercială, la solicitarea unui tânăr de 31 de ani, din comuna Curtești, ar fi întocmit două contracte individuale de muncă, pentru acesta și pentru alt tânăr de 32 de ani, din aceeași localitate, pe care, în calitate de conducători auto, le-ar fi prezentat la vamă, în momentul în care se întorceau dintr-o țară străină, pentru a evita carantinarea”, se arată în comunicat.

La activități s-a beneficiat de sprijinul Biroului de Investigații Criminale, al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și de suportul luptătorilor pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor.

În cauză cercetările sunt continuate în vederea administrării probatoriului în totalitate, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție procedurală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Polițiștii de frontieră din Dorohoi au recuperat calul unui bătrân de 84 de ani

Marţi, 11 Mai 2021
305

Poliţiştii de frontieră au sprijinit un bătrân de 84 de ani, din localitatea Sinăuţi, judeţul Botoşani, să intre în posesia unui cal pe care un tânăr i l-a furat din curte,...

Bărbat plecat în străinătate, declarat dispărut de familie, după opt ani de la ultimul contact cu acesta

Marţi, 11 Mai 2021
743

Un bărbat de 43 de ani, din municipiul Botoșani, care este plecat de 15 ani în străinătate, a fost dat în urmărire, luni, după ce familia a sesizat autoritățile că nu mai știe ni...

Locuințe la un pas de a fi mistuite de flăcări, salvate de pompieri

Marţi, 11 Mai 2021
192

Două familii din Balinți, comuna Havârna, și Guranda, comuna Durnești, au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului, luni după-amiază, informează Inspectoratul J...