Percheziții efectuate de Poliția Animalelor. Bărbat cercetat pentru operații de modificare a aspectului unor câini

La data de 1 februarie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județul Botoșani, la locuința unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal” (cuparea urechilor și codotomie-tăiere cozii).

În cadrul activităților desfășurate, la locația vizată, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Totodată, au fost identificate 3 exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de 4 luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la nivelul cozilor și urechilor și care nu erau identificate prin microcipare și nu dețineau documente de sănătate veterinară.

În urma activităților desfășurate, un bărbat de 48 de ani, a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

Pentru neîndeplinirea obligațiilor privind identificarea exemplarelor canine și a celor privind asigurarea de asistență medicală acestora, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic. 

(Comunicat de IPJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
15

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
134

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...