Percheziție în Botoşani într-un dosar de fals în înscrisuri cu cărți de muncă!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE)  Botoșani, pun în executare un mandat de percheziție în județul Botoșani și un mandat de aducere în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, privind infracțiuni de fals.

În a doua zi a operațiunii JUPITER, inițiată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și derulată în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române, marți, 22 octombrie 2024, au loc acțiuni operative ce implică efectuarea unui număr de 261 de percheziții domiciliare.

Este pus în executare un mandat de percheziție în județul Botoșani și un mandat de aducere în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, privind infracțiuni de fals.

Se reține că făptuitorul a efectuat operațiuni false prin adăugarea de vechime în muncă neefectuată în carnete de muncă aparținând mai multor persoane și a întocmit în fals adeverințe pentru grupa de muncă pentru aceștia.

Aceste activități se desfășoară în contextul unor dosare penale care vizează investigarea infracționalității în domeniile prioritare ale Ministerului Public, cum ar fi sectorul economico-financiar (delapidare, contrabandă, evaziune fiscală, înșelăciune), infracțiunile de corupție și de serviciu, cele de mediu (braconaj cinegetic, infracțiuni la regimul deșeurilor) precum și cele vizând dreptul de proprietate intelectuală.

Operațiunea JUPITER reprezintă, astfel, un pas important în consolidarea statului de drept, în protejarea intereselor economice ale statului și un angajament al autorităților judiciare de a proteja siguranța cetățenilor și de a asigura angajarea răspunderii penale în cazul celor încalcă legea.

De asemenea, sunt incluse și infracțiuni precum tâlhărie calificată, furt calificat și fapte legate de arme, explozivi și substanțe periculoase.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Poliția, deschide!” Botoșănenii care s-au trezit cu ”mascații” la ușă! (Foto)

astăzi, 11:46

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat ieri, 25 octombrie 2024, activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine...

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

astăzi, 10:59

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor ...