Mafia jocurilor de noroc, în vizorul DIICOT. 123 de percheziții în Botoșani și alte 18 județe, într-un dosar de șantaj, distrugere, violență și privare de libertate

Poliţiştii și procurorii DIICOT pun în aplicare, miercuri dimineaţă, 123 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul Bucureşti şi 19 judeţe, inclusiv Botoșani, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunile au loc în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

De asemenea, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

„Totodată, ar fi interzis clienţilor care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracţional organizat şi ar fi recuperat de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, arată sursa citată.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele în care se efectuează percheziţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT.

La acţiune participă luptători din cadrul SIAS - IGPR şi forţele Jandarmeriei Române. 

 

Spune-ne opinia ta