Infractor de la 14 ani. Șase condamnări pentru un copil din Botoșani, care spărgea mașinile la rând cu bujia

Infractor de la 14 ani. Șase condamnări pentru un copil din Botoșani, care spărgea mașinile la rând cu bujia

Un puşti a spart trei maşini într-o singură seară, pentru a „face rost de bani”. Pagubele produse prin spargerea geamurilor s-au dovedit în final mai mari decât valoarea bunurilor sustrase. Fiind minor, a scăpat ieftin, doar cu o internare într-un centru educativ.

De la 14 ani, băiatul s-a apucat practic de colecţionat condamnări, cea de acum fiind a şasea. De loc din Ştefăneşti - Botoşani, Samuel Mihalcea venise la jumătatea lunii octombrie 2017 în vizită la Iaşi, la verişorii săi. În noaptea de 16/17 octombrie, le-a spus acestora că merge în oraş pentru „a face rost de bani”, „la furat, din maşini”. Nu l-a oprit nimeni, aşa că a început să vâneze maşini mai vechi, mai uşor de spart. A abordat întâi o Dacia Solenza, parcată în zona Podul de Fier, căreia i-a spart geamul portierei dreapta faţă cu o piatră de bujie pe care o avea asupra sa. A deschis portiera şi a furat din maşină un aparat GPS Myria, conform ZiaruldeIasi.ro.

Ceva mai încolo, a procedat în aceeaşi manieră cu un Opel. În acesta nu a găsit însă nimic. A treia maşină a fost o Dacie Logan, căreia i-a spart cu piatra de bujie geamul portierei dreapta spate. Întrucât geamul era foliat, a trebuit să îl împingă cu mâinile pentru a putea deschide portiera. Din maşină a furat două stick-uri de memorie şi un încărcător auto pentru telefonul mobil. Dintre bunurile furate, a găsit client doar pentru aparatul GPS. Întrucât la data comiterii spargerilor, băiatul a fost expertizat psihiatric.

S-a constatat că suferă de tulburare de comportament, dar şi că avea discernământ în momentul comiterii faptei. Pe parcursul anchetei, tânărul şi-a recunoscut şi regretat fapta. Totuşi, la sfârşitul aceleiaşi luni şi la începutul lunii noiembrie 2017, el a mai comis două furturi, fapte similare fiind săvârşite şi pe parcursul anului 2018. La data judecării pentru furt calificat în formă continuată, el se afla de altfel în executarea unei măsuri educative, de asistare zilnică, dispusă pentru două tâlhării. În urma spargerii celor trei maşini, împotriva lui Mihalcea s-a dispus internarea într-un centru educativ pe durata a doi ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
307

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
522

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
155

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...