Fostă angajată a unei primării, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, fals și distrugere de înscrisuri

Fostă angajată a unei primării, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, fals și distrugere de înscrisuri

O fostă angajată a Primăriei din comuna Rădăuți-Prut a fost trimisă în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) din Suceava, sub acuzațiile de fals intelectual, abuz în serviciu și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Infracțiunile de care este acuzată femeia, ar fi fost comise în perioada februarie 2008 – aprilie 2014, timp în care ea îndeplinea calitatea de inspector superior de taxe și impozite al instituției.

În rechizitoriul întocmit, s-a reţinut, pe de o parte, că în intervalul temporal precizat, inculpata a întocmit în fals un număr de nouă certificate de atestare fiscală, pentru nouă persoane fizice, privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local. În acest mod, ea a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului. Mai exact, a creat false dovezi referitoare la faptul că solicitanţii nu figurau cu debite fiscale în evidenţa Primăriei, deși realitatea era contradictorie. Documentele au fost folosite ulterior la un cabinet notarial pentru întocmirea unor contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect terenuri agricole.

În numele fiului

Pe de altă parte, în perioada 2009 - 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aceasta nu a înregistrat în evidenţa fiscală a primăriei 18 procese verbale de constatare a contravenţiilor emise de organele poliţiei rutiere, pe numele fiului său, în calitate de contravenient.

„Prejudiciul cauzat, în sumă totală de 5.082 lei, a fost recuperat, în cursul urmăririi penale”, menționează procurorii PCA.

De asemenea, în perioada februarie-septembrie 2016, acuzata ar fi sustras şi distrus cele 18 procese verbale de constatare a contravenției la regimul rutier privind pe fiul său, înscrisuri care se aflau în păstrare şi deţinere la Compartimentul taxe şi impozite al Primăriei.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Judecătoriei din Darabani. Această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, subliniază procurorii.

 

Spune-ne opinia ta