Contrabandişti cu ţigări, condamnaţi de judecătorii Tribunalului Botoşani! La cât se ridică prejudiciul!

Opt persoane acuzate de contrabandă cu ţigări au fost condamnate, vineri, de judecătorii Triibunalului Botoşani. Capii reţelei au primit pedepse cu executare, în timp ce restul membrii grupului au primit pedepse cu suspendare. 

Contrabandişti cu ţigări, condamnaţi de judecătorii Tribunalului Botoşani! La cât se ridică prejudiciul!

Astfel, Andrei Lucian V., a primit o pedeapsă de patru ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Mihai O. mai avea o pedeapsă pentru aceleaşi tip de fapte din partea Judecătoriei Botoşani, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare. Judecătorii au contopit pedepsele şi au aplicat o condamnare de cinci ani, şase luni şi 10 zile. 

Ciprian Vasile D., mai avea două condamnări pentru contrabandă, respectiv un an şi opt luni şi doi ani de închisoare cu suspendare. Acum va avea de executat patru ani şi o lună cu executare. 

Constantin Bogdan M., Ionuţ Bogdan M şi Ionel Cristian B au fost a fost condamnaţi la pedepse de doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare. Ciprian Constantin C.şi Cosmin Z au primit pedepse de câte doi ani şi trei luni. 

Inculpaţii au mai fost obligaţi la plata prejudiciului creat statului, respectiv 180.912 lei reprezentând taxe vamale şi fiscale şi s-a dispus confiscarea a 14.720 pachete cu ţigări ridicate în timpul anchetei. De asemenea, a mai fost confiscat un autoturism şi suma de 2.000 de lei pusă sub sechestru până la achitarea prejudiciului. 

"Dispune confiscarea specială a următoarelor cantităţi de ţigări: - un număr de 5625 de pachete de ţigarete, marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova, descoperite şi ridicate la data de 18.12.2015, abandonate de inculpaţii O. Mihai, D. Ciprian-Vasile şi B. Ionel-Cristian care se află în camera de corpuri delicte a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, - un număr de 2155 de pachete de ţigarete, marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova, descoperite şi ridicate de la inculpaţii O. Mihai şi D. Ciprian-Vasile şi suspectul T. Sorin, în seara zilei de 22.12.2016, în municipiul Iaşi, care se află în camera de corpuri delicte a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, - un număr de 5500 de pachete de ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, ridicate în seara zilei de 27.04.2016 de la inculpaţii M. Ionuţ-Bogdan şi C. Ciprian-Constantin, care se află în camera de corpuri delicte a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.  În temeiul art.112 alin.1 lit.b Cod penal, dispune confiscarea specială a autoturismului marca „Seat Ibiza”, aflat la data săvârşirii faptei în posesia inculpatului B. Ionel - Cristian, folosit în activitatea infracţională din data de 18.12.2015, aflat la camera de corpuri delicte a S.P.F. Româneşti. Menţine măsura sechestrului asigurator luată prin ordonanţa nr.186D/P/2016 din data de 06.07.2016 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani cu privire la suma de 2000 de lei, ridicată de la locuinţa inculpatului Mihalache Ionuţ-Bogdan, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 28.06.2016, depusă la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani, până la achitarea integrală a prejudiciului reţinut faţă de acesta", se arată în sentinţă. 

Reţeaua a fost destructurată în data de 28 iunie 2016, când sub coordonarea procurorilor DIICOT, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sprijiniţi de poliţişti de frontieră din cadrul structurilor operative ale ITPF Iaşi, au efectuat 8 percheziţii pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi.

"Gruparea a fost monitorizată de către poliţiştii de frontieră în perioada decembrie 2015 – mai 2016, timp în care membrii acesteia au desfăşurat activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a ţigaretelor cunoscând că acestea provin din contrabandă", se precizează într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Activitatea infracţională a avut loc pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi, membrii grupării reuşind traficarea a peste 27.000 pachete ţigări de provenienţă R. Moldova, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 310.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
202

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
99

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
118

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...