Bărbați trimiși în judecată pentru utilizarea unei arme neautorizate

Bărbați trimiși în judecată pentru utilizarea unei arme neautorizate

Doi bărbați din localitatea Vorniceni au fost trimiși în judecată, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria din Săveni, sub acuzația de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor. Cei doi au utilizat o pușcă fără ca aceasta să fie autorizată.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în baza probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, s-a reținut că, în cursul anului 2014 inculpatul L.M.D. a achiziționat o pușcă a cărei deținere este supusă autorizării și a deținut-o fără autorizație până în data de 17 octombrie 2018.

„Începând cu luna iulie 2018 și până în cursul lunii septembrie 2018, arma anterior menționată s-a aflat în posesia inculpatului P.M.P.”, spun anchetatorii.

Dosarul a fost instrumentat de Serviciul de Investigații Criminale, fiind înaintat, împreună cu rechizitoriul, Judecătoriei din Săveni, spre competentă soluționare.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta