Averea familiei Amisculesei, pusa sub sechestru! - VEZI VIDEO

Averea familiei Amisculesei, pusa sub sechestru! - VEZI VIDEO

Anchetatorii nu au avansat pana acum o cifra privind valoarea prejudiciului creat statului de catre omul de afaceri Dumitru Amisculesei, insa au precizat ca bunurile mobile si imobile ale familiei vor fi puse sub sechestru asiguratoriu.

"De pe data de 25 octombrie 2010 lucram la acest caz, avem valori ale prejudiciului, insa consider ca, deocamdata, este prematur sa detaliem subiectul. Este vorba despre sume foarte mari ca si valoare prejudiciu, dar si sume foarte mari obtinute ca profit brut din afaceri. Cu certitudine, tot ce inseamna bunuri mobile si imobile, aflate in proprietate, vor fi indisponibilizate, doar in masura in care acopera prejudiciul", a declarat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul in acest caz se ridica la aproape 800.000 de euro. Anchetatorii susţin că Dumitru Amişculesei folosea drept interfata pentru activitatea ilicita cu bauturi alcoolice o carmangerie de langa Manastirea Popauti.

"La principala locatie, de langa Popauti, impreuna cu colegii de la IJP Suceava si de la Jandarmi, i-am surprins chiar in timp ce descarcau camionul care aducea alcool etilic. Ce va pot spune  este ca ca in dosarul acesta, in perioada 25 octombrie 2010-13 ianuarie 2011, au fost documentate, verificate si monitorizate un numar record de persoane pentru un dosar penal, peste 160 de persoane", a precizat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Totodata, Cristian Popovici a anuntat ca au fost redeschise dosare mai vechi in care a fost cercetat omul de afaceri Dumitru Amisculesei, tot pentru afaceri cu alcool.

"In paralel cu dosarul, am dispus verificarea altor solutii dispuse anterior in dosare in care a fost cercetat Amisculesei Dumitru. Am infirmat pana in prezent o solutie dispusa de Parchetul  de pe langa Judecatoria Botosani, am inceput urmarirea penala si se vor efectua cercetari pentru fapte din perioada 2007-2009. Sunt infractiuni din acelasi registru, evaziuni prin neplata accizelor, falsuri, pe o alta firma Mary Com Prod", a declarat Cristian Popovici.
 

La perchezitiile efectuate joi dimineata la domiciliul omului de afaceri Dumitru Amisculesei, dar si la alte zeci de persoane fizice si juridice, prilej cu care au avut loc si controale economice, au participat 3 procurori, 109 politisti, din care 20 politisti din cadrul IPJ Suceava (16 ofiteri din cadrul Serviciului de investigare a Fraudelor si 4 ofiteri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale), 89 de politisti din cadrul IPJ Botosani (23 de ofiteri din cadrul Serviciului de investigare a Fraudelor, 25 de ofiteri din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, 8 tehnicieni criminalisti si 26 de politisti de alte subunitati), 31 de politisti - luptatori din cadrul IPJ Botosani si IPJ Suceava, 4 ofiteri din cadrul DGA Botosani, 44 jandarmi din cadrul IJJ Botosani, 10 comisari ai Garzii Financiare Botosani, 2 inspectori vamali din cadrul AJAOV Botosani, fiind utilizate 42 de autovehicule.

Concomitent, echipe de politisti efectueaza verificari in alte judete pentru documentarea intregii activitati infractionale.


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
47

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
230

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
179

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...