Au murdărit casa vecinei cu fecale, instanța a stabilit ”pedepsele” pentru doi botoșăneni, soț și soție!

Doi bătrâni, soț și soție, au scăpat basma curată după ce i-au murdărit casa unei vecine cu fecale și i-au produs distrugeri în grădină. Cei doi erau supărați că li se adună apa pluvială în curte.

Au murdărit casa vecinei cu fecale, instanța a stabilit ”pedepsele” pentru doi botoșăneni, soț și soție!

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondate, apelurile părților civile privind încetarea procesului penal față de inculpata Maria P. (70 de ani) pentru săvârșirea unei infracțiuni de amenințare, a două infracțiuni de violare de domiciliu și a unei infracțiuni de distrugere și față de inculpatul Constantin P. (76 de ani) pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

Inculpata este obligată să-i plătească vecinei sale suma de 20 de lei, daune materiale.

De asemenea, cei doi inculpați sunt obligați să-i plătească vecinei lor, în solidar, suma de 1.000 de lei, daune morale.

Maria P. este obligată să-i plătească vecinului său suma de 1.000 de lei, daune morale.

Decizia este definitivă.

De la ce a plecat supărarea!

Cei doi inculpați trăiesc într-un sat din comuna Lunca, din județul Botoșani, iar locuința lor se învecinează pe două laturi cu locuința victimelor din acest dosar. Practic, victima domiciliază în fapt pe raza municipiului Botoșani, dar deține și locuința care se învecinează cu cea a inculpaților, cu terenul agricol aferent, de care se îngrijește periodic.

Datorită zonei de relief în pantă unde este amplasată gospodăria inculpaților, apa pluvială se adună în curtea acestora, motiv pentru care, de-a lungul timpului, cei doi soți au făcut mai multe sesizări atât către Poliție, cât și către SGA, solicitând măsuri ca vecinii săi să-și construiască canale de colectare a apei pluviale care se scurge astfel pe terenul ei, făcând referire mai ales la vecina sa.

Soțul inculpatei a fost înștiințat de către polițiștii din Hlipiceni, în anul 2015, despre faptul că: ”în urma verificărilor efectuate de specialiștii din cadrul autorității locale, s-a stabilit că nu se poate construi un canal de scurgere pe proprietatea învecinată pentru ca revărsarea apei să se facă de-a lungul drumului sătesc 114, deoarece locația este în amonte. Locuința dumneavoastră este amplasată fără risc de inundații, nu băltește apa în curtea locuinței care urmare a revărsării de pe proprietățile vecinilor, iar în autorizația de construire a casei cu etaj nu există nicio precizare cu privire la infiltrațiile de apă”.

Intervine și viceprimarul!

De asemenea, în anul 2017, la fața locului au efectuat verificări reprezentanții SGA și viceprimarul comunei Lunca, în prezenta inculpatei și a vecinei sale, constatându-se că:

-cele două gospodării sunt amplasate într-o zonă joasă, având în spatele locuințelor și a grădinilor un versant cu panta de scurgere a apelor pluviale către cele două proprietăți;

-nu există, în zonă, canale de colectare a apelor pluviale, apa de pe versant adunându-se în grădinile și curțile celor două gospodării, afectând în mod indirect construcțiile;

-pentru colectarea și dirijarea apelor pluviale între cele două gospodării este necesar a fi săpat un canal colector cu descărcare în șanțul stradal. Șanțul stradal este colmatat în totalitate și nu mai are funcția de preluare și dirijare a apelor pluviale către cel mai apropiat curs de apă din zonă.

În urma celor constatate au fost stabilite următoarele măsuri și termene:

Realizarea unui canal de colectare a apelor pluviale cu descărcarea în rigola stradală pentru colectarea/dirijarea și descărcarea apelor pluviale. Termen: 20 aprilie 2017;

Decolmatarea rigolei stradale pe secțiunea de drum învecinată cu proprietățile celor două femei, pentru preluarea și descărcarea apelor pluviale în cel mai apropiat curs de apă. Termen 30 aprilie 2017.

Cu toate acestea, în perioada imediat următoare, soții inculpați nu au dat curs măsurilor recomandate de către reprezentanții SGA, nefiind de acord în fapt cu realizarea pe terenul lor a respectivului canal de colectare a apelor pluviale, considerând că acest lucru este doar obligația vecinilor.

Scandal de pomină!

În noaptea de 7-8 aprilie 2017 a plouat, iar inculpata, fiind deranjată din nou de apa adunată în curtea locuinței sale, a scos deșeuri din toaleta amplasată în curtea sa și le-a aruncat spre locuința vecinei sale, murdărindu-i pereții casei ce este situată la mică distanță de gardul despărțitor al celor două proprietăți.

Astfel, în dimineața zilei de 8 aprilie 2017, în jurul orei 08.00, victima a observat urmele de fecale ce murdăreau peretele casei dinspre inculpată și, văzând-o în curte pe femeie, a întrebat-o de ce a recurs la acest gest. Victima a susținut că atunci, inculpata a spus că a procedat la acest gest pentru că a așa a vrut ea și apoi ar fi amenințat-o cu moartea și că îi va da foc casei, dacă nu se mută de lângă ea.

În dimineața de 22 aprilie 2017, în jurul orei 08.00, în timp ce victima se afla la locuința din municipiul Botoșani, a fost contactată telefonic de către o persoană despre faptul că inculpații au intrat în grădina ei și sapă un șanț.

Imediat, femeia s-a deplasat la locuința din comuna Lunca cu o mașină de ocazie, ajungând la locație pe la ora 10.00. La acea oră, inculpații nu se mai aflau în grădina sa, însă a constatat că aceștia săpaseră un șanț cu lungimea de 15 metri și adâncimea de 30 cm. Un alt vecin i-a spus victimei că soții inculpați au început să sape șanțul încă din timpul nopții, iar când i-a văzut el, a observat că inculpatul săpa cu ajutorul unui hârleț, în timp ce inculpata trăgea și scotea pământul cu ajutorul unei sape. Deși în anii anterior a mai fost victima unor astfel de stricăciuni din partea soților inculpați, victima nu a reclamat organelor abilitate, însă după fapta din 22 aprilie 2017 a sesizat Poliția.

La data de 21 august 2017, pe la ora 12.30, inculpata a desprins o porțiune din gardul din ochiuri de sârmă ce separă grădina sa de grădina victimei, scoțând din pământ unul din parii de susținere, a pătruns fără drept în grădina victimei și a tăiat mai mulți coceni de porumb pe o suprafață de aproximativ 1 ar. Apoi, inculpata a adus în grădina sa aproximativ 20-30 de roabe pline cu pământ ce l-a răsturnat pe suprafața de teren de unde tăiase cocenii de porumb.

Potrivit victimei, când a întrebat-o pe inculpată de ce a făcut acest lucru, aceasta i-ar fi spus că astfel nu o să-i mai vină apă din grădina victimei întrucât consideră că este mai la înălțime decât curtea sa.

În aceeași zi, victima a solicitat la fața locului prezența unui consilier local din cadrul Primăriei comunei Lunca, pentru a constata praguba ce i-a fost creată. Consilierul de specialitate a constatat faptul că pe proprietatea victimei s-a tăiat un număr de 68 de fire de porumb, estimate la cantitatea de 12 kilograme de porumb boabe, ce au fost adunate într-un braț și puse lângă gard. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 20 de lei (porumbul boabe plus cocenii).

Persoanele vătămate s-au constituit părți civile, fiecare cu suma de 5.000 de lei (daune materiale) și 15.000 de lei (daune morale).

Sursa: stireasucevei.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
34

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
39

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...