Zeci de tone de furaje și 10 hectare de vegetație, mistuite de flăcări (fotogalerie)

Zeci de tone de furaje și 10 hectare de vegetație, mistuite de flăcări (fotogalerie)

24 de tone de furaje și vegetaţia uscată de pe aproximativ zece hectare au ars, marți după-amiază, în urma a trei incendii produse pe raza localităților Cucuteni și Flămânzi, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, toate cele trei evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis în spații deschise. Misiunile pompierilor au fost îngreunate de vântul puternic.

„Cea mai dificilă intervenție a fost cea de la Cucuteni. Peste patru ore, pompierii militari din Botoșani și Trușești, dar și voluntarii din comuna Durnești, au acționat pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Au ars peste 18 tone de furaje. Și pompierii din Flămânzi au avut o zi grea. După ce au stins incendiul care a cuprins șase tone de furaje, nu au ajuns în subunitate. Au plecat să stingă un alt incendiu care a cuprins vegetația uscată de pe aproximativ zece hectare”, relatează oficialii IJSU Botoșani.

Ei atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis în locuri cu vegetație uscată, pentru arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. 

„În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, precizează reprezentanții Inspectoratului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Polițist salvator pentru o bătrână îngrozită că fiul avea să se răzbune; bărbatul a ajuns în arest

astăzi, 09:59
588

Un bărbat a fost reținut la scurt timp după ce a fost eliberat din penitenciar, ca urmare a colaborării dintre mama acestuia și un polițist. Femeia a străbătut zeci de kilometri pentru a cere ...

Două mașini au fost avariate de un copac doborât de vijelie (fotogalerie)

astăzi, 09:00
238

Pompierii au fost solicitați să intervină, marți dimineață, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe două autoturisme, care erau parcate pe strada Dimitrie Brânză din municipiul B...

Doi tineri răniți după ce s-au răsturnat cu mașina în municipiul Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 07:51
555

Doi tineri, cu vârste de 20, respectiv 24 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs, în noaptea de luni spre marţi, în Zona Industrială a munici...