Văcuță salvată de pompierii botoșăneni după ce s-a blocat într-un râu pe care voia să îl traverseze! (foto)

Intervenția salvatorilor a durat mai bine de o oră, însă totul s-a terminat cu bine și bovina a fost salvată.

O bovină care a căzut în râul Miletin a fost salvată de pompieri, joi dimineață. Aceasta traversa râul pe o punte, a alunecat în apă și a rămas blocată cu picioarele în mâl.

Proprietarul a încercat să o ajute să iasă din captivitate, dar singur nu o putea face din cauza malului abrupt.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de intervenție și accesorii specifice.

Aceștia au legat bovina cu chingi specifice pentru salvare și, cu ajutorul unui buldoexcavator, au reușit să o aducă pe mal. Animalul nu a fost rănit.

Intervenţia durat mai bine de o oră. Întâmplarea a avut loc în localitatea Prisăcani.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noutăți în USR Botoșani: O doamnă este noul președinte al formațiunii politice la nivel local!

Sâmbătă, 6 Iulie 2024
386

În această săptămână au avut loc alegerile pentru noul președinte al Uniunii Salvați România (USR) – Filiala locală Botoșani. Astfel, Magda Oleniuc a fost aleasă dr...

Cei patru frați dintr-o comună din Botoșani, bătuți de propriul tată, au ajuns în grija autorităților!

Sâmbătă, 6 Iulie 2024
400

Cei patru micuți bătuţi cu un par de tatăl lor au fost preluaţi, în cele din urmă, de Protecţia Copilului. Individul de 40 de ani s-a înfuriat după ce a văzut geamul unei uși spa...

Raportul Medicinei Legale Botoșani în cazul „Alexandra Ivanov”, puternic contestat: „Se încearcă mușamalizarea”

Sâmbătă, 6 Iulie 2024
717

Raportul de necropsie realizat la Institutul de Medicină Legală Botoșani în cazul decesului la spital al tinerei Alexandra Ivanov îi dezvinovățește pe medici, dar va fi contestat de ...