Urmărire ca în filme pentru prinderea unui șofer aproape în comă alcoolică

Urmărire ca în filme pentru prinderea unui șofer aproape în comă alcoolică

Un bărbat din județul Botoșani a fost sancționat cu amendă de peste 4.000 de lei și este cercetat pentru două infracțiuni, după o urmărire cu autospeciala de poliție.

La data de 1 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. 

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, reușind, în scurt timp, oprirea autovehiculului.

A fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Tudora, precum și faptul că are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată. Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, autoturimul pe care îl conducea nu avea asigurare obligatorie, iar Inspecția Tehnică Periodică era expirată. Având în vedere aceste nerguli, precum și faptul că bărbatul nu avea asupra sa documentele persoanale și ale autovehiculului, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.610 lei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
35

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
205

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
84

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...