Urmărire ca în filme pentru prinderea unui șofer aproape în comă alcoolică

Urmărire ca în filme pentru prinderea unui șofer aproape în comă alcoolică

Un bărbat din județul Botoșani a fost sancționat cu amendă de peste 4.000 de lei și este cercetat pentru două infracțiuni, după o urmărire cu autospeciala de poliție.

La data de 1 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. 

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, reușind, în scurt timp, oprirea autovehiculului.

A fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Tudora, precum și faptul că are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată. Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, autoturimul pe care îl conducea nu avea asigurare obligatorie, iar Inspecția Tehnică Periodică era expirată. Având în vedere aceste nerguli, precum și faptul că bărbatul nu avea asupra sa documentele persoanale și ale autovehiculului, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.610 lei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradiții și obiceiuri în Ajun de Sfântul Andrei, usturoi pus la uși și busuioc sub pernă

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
66

Există câteva tradiții și obiceiuri în Ajun de Sfântul Andrei 2023 pe care oamenii le respectă cu sfințenie, iar printre ele se numără usturoiul pus la uși, dar și pusul de ...

În acest sfârșit de săptămână, Teatrul „Mihai Eminescu” invită botoșănenii la spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
141

”Sărbătorim luna cadourilor cu un cadou special pentru spectatorii noștri dragi. Fă un cadou special cuiva drag și oferă-i în dar un spectacol de teatru! La spectacolele din luna dec...

Măsurile de ordine publică stabilite de autorități pentru perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2023 în județul Botoșani

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
58

În contextul zilelor libere ocazionate de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dispus o serie de ...