Un bătrân a murit pe holurile Spitalului Județean, fără să-l observe nimeni câteva ore. Era bunicul directorului medical al unității

Un bătrân a murit pe holurile Spitalului Județean, fără să-l observe nimeni câteva ore. Era bunicul directorului medical al unității

Situație revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani. Un pacient de 87 de ani a murit pe holul unității medicale, fără ca cineva să îi sară în ajutor.

S-a întâmplat în toiul nopții, după ce bătrânul a plecat din salonul în care era internat, și a coborât trei etaje, până la parter.

Trei ore, nimeni din spital nu s-a interesat de el. Poliția face cercetări pentru ucidere din culpă. Sunt verificate și alte situații, cum este cazul unei paciente din același spital, care a sunat la 112 pentru că o colegă din salon avea dureri, dar personalul medical nu îi acorda atenție.

Pacientul, în vârstă de 87 de ani, era internat în Spitalul de Urgență din Botoșani, de trei zile, cu insuficiență respiratorie.

Joi dimineață, în jurul orei 5, un infirmier l-a găsit mort pe holul principal de la parter. Cu trei ore înainte, o asistentă medicală îi administrase tratamentul, într-un salon de la etajul 3 - în secția „Medicală.”

Ce s-a întâmplat în acest interval cu pacientul, nimeni din spital nu știe. Managerul ridică din umeri când este întrebat când a plecat bătrânul din salon.

„În ce moment au sesizat cadrele medicale dispariția bărbatului din salon?” și ”Cât timp a durat până ca pacientul să fie găsit prăbușit pe holul spitalului?” - sunt alte două întrebări la care Spitalul din Botoșani nu are încă un răspuns.

În noaptea în care bătrânul a plecat din salon, a coborât trei etaje și a sfârșit pe holul principal al spitalului, în secția Medicală erau de serviciu șapte persoane: un medic de gardă, două infirmiere și patru asistenți medicali.

Întrebat de reporterul PRO TV de câți pacienţi ar fi trebuit să aibă grijă, managerul Doina Caba nu a putut spune. Știa doar că în salonul în care era internat bărbatul mai erau 4 bolnavi.

Responsabilii verifica acum ce au făcut medicul de gardă, infirmierele și asistenții medicali între orele care au trecut din momentul în care pacientul a plecat din salon și până când a fost găsit mort pe hol.

Pacientul găsit mort pe holul spitalului din Botoșani era bunicul directorului medical al unității. Acesta nu a putut fi contactat până la această oră pentru a-și exprima un punct de vedere referitor la cele întâmplate.

Cei care l-au cunoscut pe bătrân sunt revoltați de sfârșitul lui tragic.

Femeie: „Dacă duci un bolnav în spital, trebuia să știe de dânsul.”

Bărbat: „La spital nu este om de serviciu, trebuia să fie cineva acolo, asistent? Lăsăm oamenii așa?”

„Nu s-a întâlnit cu nimeni pe scări, nimeni nu l-a văzut?” se întreabă o altă femeie.

Asistentele aveau obligația să-l supravegheze

S-ar putea încadra într-o neglijență în serviciu, cu consecințe deosebit de grave. Posibil ca decesul să fi fost evitat, dacă asistenta medicală supraveghea pacientul. Acest lucru îl găsim în fișa postului asistentei mediale, găsim în protocoalele de lucru. Nu mai poate fi vorba de lipsa de personal. Odată intrată în post, asistenta și-a asumat acest lucru”, a declarat Vasile Barbu, președinte Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, pentru ProTV.

Poliția din Botoșani a deschis un dosar de ucidere din culpă. Recent, în spitalul din Botoșani au mai fost întâmplări care ar putea fi legate de o supraveghere insuficientă a pacienților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
53

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
377

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
536

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...