Un bătrân a murit pe holurile Spitalului Județean, fără să-l observe nimeni câteva ore. Era bunicul directorului medical al unității

Un bătrân a murit pe holurile Spitalului Județean, fără să-l observe nimeni câteva ore. Era bunicul directorului medical al unității

Situație revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani. Un pacient de 87 de ani a murit pe holul unității medicale, fără ca cineva să îi sară în ajutor.

S-a întâmplat în toiul nopții, după ce bătrânul a plecat din salonul în care era internat, și a coborât trei etaje, până la parter.

Trei ore, nimeni din spital nu s-a interesat de el. Poliția face cercetări pentru ucidere din culpă. Sunt verificate și alte situații, cum este cazul unei paciente din același spital, care a sunat la 112 pentru că o colegă din salon avea dureri, dar personalul medical nu îi acorda atenție.

Pacientul, în vârstă de 87 de ani, era internat în Spitalul de Urgență din Botoșani, de trei zile, cu insuficiență respiratorie.

Joi dimineață, în jurul orei 5, un infirmier l-a găsit mort pe holul principal de la parter. Cu trei ore înainte, o asistentă medicală îi administrase tratamentul, într-un salon de la etajul 3 - în secția „Medicală.”

Ce s-a întâmplat în acest interval cu pacientul, nimeni din spital nu știe. Managerul ridică din umeri când este întrebat când a plecat bătrânul din salon.

„În ce moment au sesizat cadrele medicale dispariția bărbatului din salon?” și ”Cât timp a durat până ca pacientul să fie găsit prăbușit pe holul spitalului?” - sunt alte două întrebări la care Spitalul din Botoșani nu are încă un răspuns.

În noaptea în care bătrânul a plecat din salon, a coborât trei etaje și a sfârșit pe holul principal al spitalului, în secția Medicală erau de serviciu șapte persoane: un medic de gardă, două infirmiere și patru asistenți medicali.

Întrebat de reporterul PRO TV de câți pacienţi ar fi trebuit să aibă grijă, managerul Doina Caba nu a putut spune. Știa doar că în salonul în care era internat bărbatul mai erau 4 bolnavi.

Responsabilii verifica acum ce au făcut medicul de gardă, infirmierele și asistenții medicali între orele care au trecut din momentul în care pacientul a plecat din salon și până când a fost găsit mort pe hol.

Pacientul găsit mort pe holul spitalului din Botoșani era bunicul directorului medical al unității. Acesta nu a putut fi contactat până la această oră pentru a-și exprima un punct de vedere referitor la cele întâmplate.

Cei care l-au cunoscut pe bătrân sunt revoltați de sfârșitul lui tragic.

Femeie: „Dacă duci un bolnav în spital, trebuia să știe de dânsul.”

Bărbat: „La spital nu este om de serviciu, trebuia să fie cineva acolo, asistent? Lăsăm oamenii așa?”

„Nu s-a întâlnit cu nimeni pe scări, nimeni nu l-a văzut?” se întreabă o altă femeie.

Asistentele aveau obligația să-l supravegheze

S-ar putea încadra într-o neglijență în serviciu, cu consecințe deosebit de grave. Posibil ca decesul să fi fost evitat, dacă asistenta medicală supraveghea pacientul. Acest lucru îl găsim în fișa postului asistentei mediale, găsim în protocoalele de lucru. Nu mai poate fi vorba de lipsa de personal. Odată intrată în post, asistenta și-a asumat acest lucru”, a declarat Vasile Barbu, președinte Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, pentru ProTV.

Poliția din Botoșani a deschis un dosar de ucidere din culpă. Recent, în spitalul din Botoșani au mai fost întâmplări care ar putea fi legate de o supraveghere insuficientă a pacienților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
66

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
73

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
69

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...