Tanar salvat ca prin minune, dupa ce a dormit o noapte afara, in zapada! Avea o temperatura de 25,5 grade Celsius!
BOTOSANI

Un tanar in varsta de 22 de ani, din satul Slobozia, comuna Cordareni, a fost salvat de medicii botosaneni prin eforturi incredibile! Victima a ajuns la spital cu hipotermie severa, cu o temperatura a corpului de doar 25,5 grade Celsius, fiind pacientul cu cea mai scazuta temperatura inregistrata la Unitatea de Primiri Urgente Botosani.

Tanar salvat ca prin minune, dupa ce a dormit o noapte afara, in zapada! Avea o temperatura de 25,5 grade Celsius!

 Barbat gasit in zapada (imagine de prezentare)  Foto: bzb.ro

Tanarul este cunoscut in sat ca fiind o persoana consumatoare de bauturi alcoolice. Joi seara s-a dus cu caruta la un bar, iar dupa ce a baut bine, si-a luat calul si caruta si s-a indreptat spre casa. Pe drum s-a dezechilibrat si a cazut intr-un sant acoperit cu zapada. A stat acolo toata noaptea si abia vineri dimineata a fost gasit de un satean, care a sunat imediat la 112.

Victima a fost preluata de un echipaj de ambulanta si transportata la spital, unde medicii au facut eforturi pentru a-l tine in viata. Mai intai l-au introdus intr-o patura speciala, ca sa-i refaca temperatura corpului treptat, cu un grad pe ora, iar mai apoi, pentru ca temperatura era extrem de scazuta, i-au administrat perfuzii calde, pentru a-i incalzi sangele din vene.

Mai mult, oxigenul pe care medicii il administrau pe cale respiratorie avea rolul de a-i incalzi corpul, treptat, pentru ca oganele sa nu fie supuse unui soc.

Potrivit site-ului romedic.ro, hipotermia severa este atunci cand corpul uman are o temperatura de sub 26 de grade Celsius, in acel moment instalandu-se deja coma hipotermica, si este insotita de dilatarea pupilei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
200

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
429

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
122

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...