Sute de amenzi aplicate de polițiștii botoșăneni în minivacanța de 1 Mai!

În perioada 28.04 – 01.05.2017, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, precum şi cei specializaţi în investigarea criminalităţii economice sau din alte structuri, au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale. În cele patru zile, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra ordinii şi siguranţei publice. 

Sute de amenzi aplicate de polițiștii botoșăneni în minivacanța de 1 Mai!

Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 28 aprilie – 02 mai 2017, poliţiştii au acţionat în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, pe lângă activităţile desfăşurate în mod curent, au fost organizate 12 acţiuni şi controale.

În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 498 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 139.190 de lei, dintre care 59 prevăzute de Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 14 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în urma cărora au aplicat 405 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 108.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 254 au fost pentru viteză excesivă, iar 151 pentru alte abateri la regulile de circulaţie.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere, dintre care 9 pentru viteză excesivă şi 10 pentru alte abateri.

Comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația cirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
9

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
330

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
78

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...