Șapte hectare de vegetație făcute scrum din cauza unei țigări aruncate la întâmplare, intervenție grea pentru pompieri! (foto)

Misiunea a fost una dificilă din cauza vântului și a terenul accidentat. Cu toate acestea, o cultură de porumb a fost pretejată de flăcări.

Aproximativ șapte hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș au ars, marți, în apropierea localității Poiana, comuna Brăești. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentelor Botoșani și Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Intervenția s-a dovedit a fi foarte dificilă din cauza vântului și a terenului accidentat însă, cu toate acestea, salvatorii au reușit să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă la o cultură de porumb.

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost stabilită ca fiind o țigară aruncată la întâmplare, care a aprins vegetația uscată.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente facem un nou apel la responsabilitate din partea cetățenilor.

Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului. Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

astăzi, 20:10

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

astăzi, 19:10

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

astăzi, 18:22

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...