SAPTAMANA DINTR-UN FOC: Supararea tiganilor, ISJ de stanga-dreapta si monitorizarea lui Contac!

SAPTAMANA DINTR-UN FOC: Supararea tiganilor, ISJ de stanga-dreapta si monitorizarea lui Contac!

 ANDREI PORFIREANU  

Saptamana care tocmai se incheie a inceput sub semnul violentei: Un fotbalist de la FC Botosani, atacantul Andrei Porfireanu, a fost batut crunt, bestial, de un grup de tigani!

Stirea, prezenta in toate ziarele locale, a fost preluata repejor si a facut inconjurul Romaniei! Media scrisa, audio, TV era aproape de botosaneanul nostru, in contextul extrem de sensibil creat de moartea handalistului Marian Cozma, ucis intr-un club din Ungaria.

A fost de ajuns un varf de ac din vigilenta politistilor botosaneni pentru ca intreaga poveste a lui Porfireanu sa faca fassssssss, la fel cum, se pare, va face si cariera sa sportiva: fotbalistul nu a fost atacat de tigani, nu este o victima nevinovata ci, cum au demonstrat politistii, a fugit din cantonament, a tras o betie de pomina si a iscat un scandal in plina strada!

Cum tinerii pe care fotbalistul ii acostase nu au fost impresionati de renumele lui, i-au tras repede o mama de bataie, pe care sa si-o aminteasca si dupa ce iese de sub euforia bahica!

Numai ca Porfireanu, plangacios, orgolios si impertinent, a dat fuga la Iasi, intr-un spital, si de acolo a inceput sa tipe: M-au batut tiganii!!!

Probabil ca Porfireanu nu va mai incapea in fotbal, iar credibilitatea sa va fi intr-o criza prelungita!

La o zi dupa aflarea vestii ca fotbalistul a mintit, aceeasi presa a vuit din nou: Botosaneanul a mintit!

Mai rau au reactionat, insa, reprezentantii etniei din Botosani, care au sarit la gatul fotbalistului: sa isi ceara scuze! Dar nu e de ajuns! Sa munceasca pentru noi!

Pana aici, nimic de zis! Suntem de acord, merita, nesabuitul! Sa munceasca!

Dupa aceea, insa, vom face rand la respectiva asociatie pentru apararea tiganilor… Daca cei care s-au aratat atat de incrancenati in legatura cu fotbalistul se vor fi aratat, macar o singura data, la fel de indignati in legatura cu faptele lui Aron Balan, care a talharit sute de botosaneni, fata de hotii din Piata Centrala, atunci, fara tagada, munceam si noi alaturi de Porfireanu, intru onoarea natiei!

Daca acest lucru se intampla, totusi, promitem ca botosanenii vor iesi in strada si isi vor cere scuze!

 

Finalul de saptamana a limpezit, intr-o mica proportie, totusi, situatia in cateva institutii botosanene. Demisia inspectorului general al ISJ, Pavel Rusu, a fost aprobata de ministrul Ecaterina Andronescu.

De luni vom avea conducere noua la Inspectoratul Scolar, insa atmosfera este mai mult decat grea, conditii de grindina, urmata de fenomene meteorologice prelungite, tunete si, probabil, catastrofe naturale la final! PD-L a reusit sa incinga la maximum spiritele, prin anuntarea si sustinerea pana la capat a Adei Macovei, in detrimentul altui pedelist, de o cu totul alta factura si o cu totul alta perceptie din partea botosanenilor!

Este vorba despre Daniel Botezatu, care, se pare, se va multumi – sau nu? – cu postura de inspector general adjunct! Ada Macovei va fi flancata, in partea stanga (fiind vorba despre PSD!) de un alt personaj, cu merite mai mult politice decat didactice, Ana Barculet! Ce va fi, vom vedea!

 

Si la RAR s-au transat lucrurile! Dumitru Monacu se va instala confortabil in scaunul de sef, din partea PD-L! Dupa ani de zile in cadrul OJPC, Monacu schimba acum viteza si intra la Registrul Auto Roman.

 

Si daca tot veni vorba de OJPC, Guvernul a dat o veste care va crea ceva panica! OJPC va intra in reorganizare, iar sefii actuali vor fi trecuti pe functii de executie! Nu e rau, ar fi putut trece in somaj!

 

Asteptam, in saptamana care incepe, sa se limpezeasca apele in PSD Botosani! Se pare ca cineva are totusi taria de a-i tine piept lui Constantin Contac, insa este vorba despre un iesean! Gheorghe Nechita va trebui sa il monitorizeze pe seful PSD Botosani in legatura cu numirea sefilor de institutii!

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
13

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
9

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
29

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...