REVOLTATOR! Bebeluș de patru luni, mort la cateva zile după botez. Mama l-a tratat cu leacuri găsite pe internet! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Un bebelus in varsta de doar 4 luni si-a pierdut viata, joi dimineata, dupa ce, in urma unei raceli, mama l-ar fi tratat cu un leac gasit pe internet, fara sa consulte vreun medic.

REVOLTATOR! Bebeluș de patru luni, mort la cateva zile după botez. Mama l-a tratat cu leacuri găsite pe internet! FOTO, VIDEO

Tragedia s-a petrecut in localitatea Dracsani, comuna Sulita, din judetul Botosani. Mama a sunat la 112 si a anuntat ambulanta, cand a vazut ca bebelusul nu mai rasufla. La fata locului s-a deplasat un echipaj de ambulanta, insa cand au ajuns cadrele medicale, copilul era deja in stop cardio-respirator. In plus, copilul avea arsuri pe piept, dupa ce mama i-a pus sare fierbinte, pentru a scapa de raceala.

"Am gasit un copil de patru luni, in stop cardio-respirator, la care s-au initiat manevrele de resuscitare timp de 45 de minute, dupa care a fost declarat decedat copilul. Acesta prezenta o arsura veche de 2-3 zile in regiunea anterioara a toracelui, o arsura de gradul doi-trei. Mama a spus doar ca bebelusul se afla sub tratament cu Panadol", a declarat medicul Eduard Gurau, din cadrul SJA Botosani.

Mama bebelusului, in varsta de 22 de ani, locuieste in Botosani, insa marti a mers la tara la parinti, in localitatea Dracsani. Bebelusul fusese botezat sambata, la biserica din Dracsani, iar preotul din sat a observat ca acesta era putin racit si i-a recomandat mamei sa mearga la medic. 

Tanara de 22 de ani ne-a declarat ca cel mic avea o usoara raceala, dar nu s-a gandit ca e atat de grav. In plus, i-a pus copilului sare incalzita pe piept, pentru ca asa a vazut pe internet. De ce nu s-a dus la medic?

"Nu m-am dus la medic pentru ca am crezut ca-i trece. I-am pus apa oxigenata si albastru de metil si am crezut ca se face bine. Si sora mea a avut probleme si i-a trecut tot cu din astea. Nu stiu daca era racit. Harcaia putin din piept, dar nu stranuta. In urma cu patru zile i-am pus sare pe piept. Nu era fierbinte, probabil el era mai sensibil. O singura data i-am pus sare fierbinte. Am citit pe internet. La botez mi-a zis preotul sa ma duc la spital ca e putin racit baiatul, dar nu m-am gandit ca e asa grav. Cand am venit la tara avea deja rana la piept si nu m-am dus la medic ca am venit la mama, ca ea mai cunoaste. Din cate am inteles nu a murit de la raceala, ci de la asta la piept, i-a afectat inimioara", ne-a declarat Andreea Mihaela Hostina, mama copilului.

Fata mai are un copil in varsta de 2 ani de zile, cu un alt barbat. Tatal tinerei spune ca aceasta a venit cu copilul racit din oras si ca i-a spus sa mearga la medic.

"Copil era racit putin. Nu s-a dus la medic. I-a pus un pic de sare calda si de acolo s-a agravat. Nu stiu de ce nu s-a dus la medic, cat a stat la Botosani. Are doua zile de cand a venit la mine. Probabil de la sarea aia calda pusa pe piept a patit ceva, ca era ars. Ea a pus sarea la Botosani, dupa aia a venit aici. Eu i-am spus ca trebuia sa se duca la medic in Botosani, nu trebuia sa mai vina aici", a spus Mihai Hostina, tatal tinerei.


Politistii au dus-o pe tanara la audieri, iar trupul neinsufletit al bebelusului a fost ridicat de medicina legala, in vederea efectuarii necropsiei.

Satenii din Dracsani sunt socati si spun ca nu au auzit de un asemenea leac pentru raceala.

"Niciodata nu am folosit leacuri din astea. Chiar nu-mi dau seama ce a facut. Daca a vazut ca e bolnav trebuia sa se duca la spital. Eu am crescut 7 copii si cand aveau probleme imediat ma duceam la spital. Am toti copiii, i-am crescut pe toti si sunt bine. N-am folosit niciodata leacuri, nu stiu daca e o solutie. Eu am mai auzit asa ca se mai face cate o baie la picioare, dar nu pe piept. Pielea copilului e foarte subtire. Cred ca nu a stiut", ne-a precizat Elena Ciobanu, o vecina din sat.



"Eu nu am auzit asa ceva, sa pui sare pe piept la copil. Eu am sase copii si mama ei are sapte copii, dar eu nu stiu cine a invatat-o pe ea sa puna sare pe piept. Trebuia sa se duca la spital. Sambata l-au botezat aici la biserica si i-a zis parintele sa se duca la medic. Nu pui sare la un om batran, d-apoi la un copil. Am mai auzit cu tarata calda, pusa pe piept, dar de sare nu", a spus o alta vecina.

Medicul de familie al bebelusului mort este si el in stare de soc, mai ales ca tanara nu s-a mai prezentat la cabinet de mult timp. Cadrele medicale recomanda tuturor parintilor ca la primele simptome de boala sa se prezinte la medic si sa nu apeleze la leacuri.

"Copilul a facut vaccinul corespunzator varstei de doua luni, dupa care mama nu s-a mai prezentat cu copilul la cabinet. Nu recomand niciun fel de leac babesc. Recomand ca la primul semn de boala sa se prezinte medicului de familie. De cand a inscris mama copilul la cabinet nu s-a mai prezentat", a declarat dr. Constantin Andone, medic de familie in comuna Sulita. 








 

 

Spune-ne opinia ta