Peste 90 misiuni de salvare în patru zile îndeplinite de către pompierii botoșăneni

Peste 90 misiuni de salvare în patru zile îndeplinite de către pompierii botoșăneni

În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., pompierii botoşăneni au avut 93 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 23 intervenții pe zi, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, s-a intervenit pentru stingerea a șapte incendii, produse în localitățile Săveni, Trușești, Brăești, Botoșani, Dorohoi, Darabani și Dângeni.

„Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, acțiune intenționată, lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată, fumatul în locuri nepermise, jocul copiilor cu focul și scurtcircuit. Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 81 pompieri militari și voluntari”, precizează IJSU într-un comunicat de presă.

De asemenea, s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a unui număr de 62 persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19, pentru transportul unor persoane supraponderale și deblocarea unor uși de acces în locuințe unde existau persoane care aveau nevoie de ajutor medical, pentru descarcerarea unei persoane blocată într-un autoturism ce a fost implicat într-un accident rutier, dar și pentru asigurarea măsurilor la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD și pe timpul unui meci de fotbal.

„La aceste evenimente se adaugă șase misiuni de decontaminare a autospecialelor folosite la transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 și patru misiuni specifice pentru limitarea răspândirii pestei porcine”, se arată în comunicat.

În Noaptea de Înviere, pompierii botoșăneni au avut nouă misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor și de răspândire a noului coronavirus, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, la biserici. 

„Pompierii botoșăneni recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale”, menționează reprezentanții IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta