O tumoră gigant a fost extirpată din abdomenul unei femei cu Covid-19 de la Botoșani

O tumoră gigant a fost extirpată din abdomenul unei femei cu Covid-19 de la Botoșani

Medicii chirurgi au extirpat din abdomenul unei femei o tumoră de peste 24 de kilograme. Femeia de 42 de ani a ajuns la spital spunând că o doare burta și nu mai putea respira.

În urma unui examen ecografic, medicii au depistat, însă, o tumoră gigant la nivelul uterului, iar femeia care cântărea peste 150 de kilograme a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

După o operație dificilă, medicii chirurgi au reușit extirparea unei tumori ovariene de peste 24 de kilograme în greutate.

Femeia a fost apoi internată pe secția de reanimare, pentru supraveghere, aceasta fiind diagnosticată și cu Covid la internare.

„A fost o operaţie extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii, dar şi faptul că era vorba de un pacient Covid-pozitiv, deci a fost nevoie de un set suplimentar de măsuri de protecţie. Din fericire, intervenţia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferată pe reanimare, stabilă, dar în stare gravă, din cauza afecţiunii respiratorii. După cum se vede, medicii de la Mavromati nu vin la muncă să omoare pacienţi, cum spun unii”, a spus medicul chirurg Iulian Preda, cel care a condus echipa operatorie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) ICE IT Solutions angajează

astăzi, 13:44
59

Echipa ICE IT Solutions este o echipa dinamică și în plină dezvoltare și are nevoie de oameni capabili, așa cum sperăm să fii și tu!Ice Computers are o experință de peste 20 ani &i...

Bărbat găsit mort la stâna unde lucra

astăzi, 08:12
609

Un bărbat de 68 de ani a fost găsit fără suflare la o stână din judeţ. Acesta lucra ca cioban la o stână din comuna Hilişeu Horia.Descoperirea a fost făcută de unul din cole...

VERSURI DIN STRADĂ: Zbor de o zi. De Silvia Mihăilescu

Marţi, 11 Mai 2021
181

La fel ca în fiecare seară, atât timp cât ajung pe adresa de mail a redacției noastre, vom încerca să publicăm câte o poezie.  Vă dorim lectură plăcută.*...