O tumoră gigant a fost extirpată din abdomenul unei femei cu Covid-19 de la Botoșani

O tumoră gigant a fost extirpată din abdomenul unei femei cu Covid-19 de la Botoșani

Medicii chirurgi au extirpat din abdomenul unei femei o tumoră de peste 24 de kilograme. Femeia de 42 de ani a ajuns la spital spunând că o doare burta și nu mai putea respira.

În urma unui examen ecografic, medicii au depistat, însă, o tumoră gigant la nivelul uterului, iar femeia care cântărea peste 150 de kilograme a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

După o operație dificilă, medicii chirurgi au reușit extirparea unei tumori ovariene de peste 24 de kilograme în greutate.

Femeia a fost apoi internată pe secția de reanimare, pentru supraveghere, aceasta fiind diagnosticată și cu Covid la internare.

„A fost o operaţie extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii, dar şi faptul că era vorba de un pacient Covid-pozitiv, deci a fost nevoie de un set suplimentar de măsuri de protecţie. Din fericire, intervenţia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferată pe reanimare, stabilă, dar în stare gravă, din cauza afecţiunii respiratorii. După cum se vede, medicii de la Mavromati nu vin la muncă să omoare pacienţi, cum spun unii”, a spus medicul chirurg Iulian Preda, cel care a condus echipa operatorie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie pentru protejarea bunurilor personale derulată de polițiști

astăzi, 11:43
12

Marți, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității, alături de elevi ai școlilor de poliție aflați în stagiul de practică  au desfăşurat act...

(A) Oportunități de angajare-S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani-Abator Roma

astăzi, 11:30
21

S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani-Abator Roma angajează sudori, fierari betoniști, dulgheri, fasonatori și operatori-producție.Se acordă transport gratuit din Mun. Botoșani și o mas...

Calendar Ortodox: 27 iulie, Sfântul Pantelimon, numit și „doctor fără de arginți”

astăzi, 11:00
84

Pe 27 iulie, credincioșii creștin ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul mare mucenic și tămăduitor, doctor fără de arginți, Pantelimon.Tot în această zi se face pomenire...