O tigaie uitată pe foc a provocat pagube însemnate unei familii din județul Botoșani

O tigaie uitată pe foc a provocat pagube însemnate unei familii din județul Botoșani

O tigaie uitată pe foc a provocat pagube însemnate unei familii din comuna Vârfu Câmpului.

S-a întâmplat în această după-amiază, când membrii familiei au ieșit în curte să servească masa. În urmă, uleiul din tigaia uitată pe aragazul în funcțiune a luat foc și a aprins materialele combustibile din apropierea aragazului, podul și o parte din acoperișul bucătărie de vară.

Până au observat incendiul, flăcările au cuprins și o parte din acoperișul casei, care era lipită de anexă. Chemați în sprijin, pompierii militari și voluntari au ajuns la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Primii care au ajuns la locul intervenției au fost membri SVSU Vârfu Câmpului. Intervenția a durat mai bine de o oră, fiind salvată locuința.

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă reamintim că trebuie să supravegheați mijloacele de preparare a hranei pe timpul funcționării.

Dacă se întâmplă să ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie: 

-opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;

- nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;

- stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.

Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului!

Dacă nu reuşiţi să stingeţi incendiul, iar acesta se extinde, evacuaţi persoanele din locuință, alertaţi vecinii şi sunaţi urgent la 112 pentru intervenţia pompierilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii ISU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
23

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
63

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
92

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...