Ingeniozitatea infractorilor nu are limite! Ne demonstrează polițiștii, care au descris o altă modalitate prin care cetățenii sunt păcăliți prin telefon. Oamenii cred, de data aceasta, că fapta lor va duce la prinderea unui răufăcător. Când își dau seama ce se petrece este mult prea târziu.
Iată postarea de pe pagina oficială a MAI:
"Infractor: Alo, bună ziua, sunt polițist și vă solicit sprijin într-o speță.
Victimă: Vă rog. Cu ce pot să ajut?
Infractor: Veți fi sunat, în curând, de cineva care o să vă ceară bani. Nu vă speriați! Nimic din ce va spune nu e real...dar vă rog să intrați în jocul lui! Dați-i ce vă solicită, noi îl prindem și vă restituim banii.
Victima, de bună credință și convinsă că ajută un polițist, face ce i se spune. Abia când nu își mai recuperează suma de bani plătită, realizează că a fost înșelată.
S-a întâmplat în Bulgaria, dar știm cu toții că fenomenul infracțional nu ține cont de granițe... E bine să știți! E bine să fiți informați și să le transmiteți, la rândul vostru, celor pe care îi cunoașteți.
Infractorii: cetățeni bulgari.
Victimele: cetățeni bulgari.
Prejudiciul: peste 500.000 de Euro.
Din țara noastră cumpărau cartele, telefoane și se cazau în diferite locații, pe care le schimbau permanent.
După 17 percheziții simultane, în România și Bulgaria, gruparea infracțională a fost destructurată.
Sperăm ca, în țara noastră, Metoda ”Accidentul” să dispară de tot, nicidecum să treacă la nivelul următor. Cu implicarea noastră, cu sprijinul vostru...
Chiar și așa, e mai bine să fiți preveniți decât păcăliți.
Să aveți primăvară în suflet, oameni buni!"