Ingeniozitatea infractorilor nu are limite! Ne demonstrează poliÈ›iÈ™tii, care au descris o altă modalitate prin care cetățenii sunt păcăliÈ›i prin telefon. Oamenii cred, de data aceasta, că fapta lor va duce la prinderea unui răufăcător. Când îÈ™i dau seama ce se petrece este mult prea târziu.
Iată postarea de pe pagina oficială a MAI:
"Infractor: Alo, bună ziua, sunt poliÈ›ist È™i vă solicit sprijin într-o speță.
Victimă: Vă rog. Cu ce pot să ajut?
Infractor: VeÈ›i fi sunat, în curând, de cineva care o să vă ceară bani. Nu vă speriaÈ›i! Nimic din ce va spune nu e real...dar vă rog să intraÈ›i în jocul lui! DaÈ›i-i ce vă solicită, noi îl prindem È™i vă restituim banii.
Victima, de bună credință È™i convinsă că ajută un poliÈ›ist, face ce i se spune. Abia când nu îÈ™i mai recuperează suma de bani plătită, realizează că a fost înÈ™elată.
S-a întâmplat în Bulgaria, dar È™tim cu toÈ›ii că fenomenul infracÈ›ional nu È›ine cont de graniÈ›e... E bine să È™tiÈ›i! E bine să fiÈ›i informaÈ›i È™i să le transmiteÈ›i, la rândul vostru, celor pe care îi cunoaÈ™teÈ›i.
Infractorii: cetățeni bulgari.
Victimele: cetățeni bulgari.
Prejudiciul: peste 500.000 de Euro.
Din È›ara noastră cumpărau cartele, telefoane È™i se cazau în diferite locaÈ›ii, pe care le schimbau permanent.
După 17 percheziÈ›ii simultane, în România È™i Bulgaria, gruparea infracÈ›ională a fost destructurată.
Sperăm ca, în È›ara noastră, Metoda ”Accidentul” să dispară de tot, nicidecum să treacă la nivelul următor. Cu implicarea noastră, cu sprijinul vostru...
Chiar È™i aÈ™a, e mai bine să fiÈ›i preveniÈ›i decât păcăliÈ›i.
Să aveÈ›i primăvară în suflet, oameni buni!"