Un asteroid masiv va trece pe lângă Pământ, în această toamnă, iar ca în orice astfel de eveniment ceresc, există riscul să-și schimbe traiectoria și să se prăbușească pe Terra.
Bucata de rocă are un diametru de 340 de metri și o greutate de 55 de miliarde de kilograme. Dacă se va prăbuși, va genera o putere de 2.700 de megatone de TNT.
Potrivit NASA, această trecere a asteroidului pe lângă planeta noastră este prima dintre cele 165 de apropieri ale unor corpuri cerești care vor avea loc între 2019 și 2116, notează Digi24.ro.
În urmă cu o lună, un asteroid de dimensiunile unei mașini a intrat în atmosfera terestră și a luat foc, la sud de Puerto Rico.
Astronomii au observat asteroidul de dimensiunea unei mașini cu doar câteva ore înainte de a intra în atmosfera Pământului la, 380 km sud de orașul San Juan, capitala Puerto Rico, situată în Marea Caraibelor.
În ciuda faptului că asteroidul nu a reprezentat o amenințare pentru oameni, un astfel de eveniment se întâmplă rar: este a patra oară în ultimii 10 ani când astronomii au observat asteroidul chiar înainte de o eventuală coliziune cu Pământul.
Un alt meteorit care nu a fost observat de specialiști, în iarna anului 2013, cu greutate de aproximativ 10 tone, a ars în atmosferă deasupra Rusiei și Kazahstanului. Distrugerea meteoritului, care mai târziu a fost numită Celiabinsk, a provocat o explozie în atmosferă a cărei capacitate, potrivit mai multor estimări, depășește puterea bombei atomice care a căzut pe Hiroshima. La atingerea Pământului, undele de șoc de la meteorit au provocat daune considerabile, care au afectat mai mult de 1.500 de persoane.
Explozia meteoritului de la Celiabinsk a fost captată video și poate fi vizionată.