Marea spargere: bijuterii de 60.000 de euro furate la Rădăuți, descoperite la Botoșani!

Marea spargere: bijuterii de 60.000 de euro furate la Rădăuți, descoperite la Botoșani!

O anchetă începută la Rădăuți a devenit o adevărată poveste polițistă, cu căutări și urmăriri de bijuterii și hoți în cele două județe din nordul Moldovei, Botoșani și Suceava. În cele din urmă, bijuteriile în valoare de 60.000 de euro au fost găsite la Botoșani, și au fost recuperate de proprietari.

Polițiștii judiciariști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au reușit după activități investigative complexe să probeze activitatea infracțională a mai multor persoane într-o cauză de furt din locuință și să recupereze un prejudiciu de peste 60.000 Euro.

La data de 08.08.2019, în jurul orei  21.34, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de către un bărbat de 46 ani, localnic, cu privire la faptul că persoane neidentificate au pătruns în imobilul său de pe raza municipiului Rădăuți, de unde au sustras mai multe bijuterii.        

La faţa locului a fost identificată apelantul, care a declarat faptul că în jurul orei 21.30, în timp ce se afla la domiciliu a constatat faptul că din sertarul unei comode din dormitorul situat la etajul imobilului i-au fost sustrase mai multe bijuterii din platină şi aur cu diamante şi safire.

Cu ocazia cercetării la faţa locului persoana vătămată a indicat în dormitorul de la etajul imobilului o comodă, iar dintr-un sertar al acesteia persoana vătămată reclamă faptul că i-au fost sustrase mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire.

Nu au fost identificate urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire.

Persoana vătămată a declarat faptul că el şi soţia sa au lipsit de la domiciliu în intervalul orar 14.00 – 21.00. De asemenea, persoana vătămată a declarat faptul că valoarea bijuteriilor sustrase era cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro.

S-a constatat că imobilul nu era prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video.

Timp de peste o lună polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe fiind verificate diverse piste de lucru și informații, activitate de probare a infracțiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare și particularități privind bijuteriile sustrase.

Au fost utilizate diverse tehnici investigative și s-a cooperat cu structurile de poliție judiciară din județele limitrofe.

Astfel, la 14.09.2019, polițiști din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și forțe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliare pe raza municipiului Rădăuți și a comunelor Volovăț și Arbore, precum și a unui număr de 5 mandate de aducere emise de instanță, ocazie cu care au fost identificați și conduși la sediul poliției pentru cercetări, unii dintre autorii furtului.

A fost probată activitatea infracțională a unui bărbat de 28 de ani din comuna Volovăț, a unei femei de 21 de ani din comuna Arbore și a unui bărbat de 24 de ani din municipiul Rădăuți.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au identificat și ridicat bijuterii, sume de bani, telefoane mobile precum și un autoturism utilizat la comiterea faptei.

Femeia de 21 de ani și bărbatul de 24 de ani  au fost identificați de polițiști, conduși la sediul poliției pentru audieri și reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 28 de ani din comuna Volovăț nu a fost depistat de polițiști, față de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă.

Anterior derulării perchezițiilor din 14.09.2019, în cadrul cercetărilor efectuate în aceeași cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani, au efectuat activități investigativ operative pe raza municipiilor Rădăuți și Botoșani precum și percheziții în municipiul Botoșani.

Cu această ocazie, la Botoșani au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor.

Polițiștii atrag încă o dată atenția persoanelor care dispun de valori însemnate sau sume mari de bani să nu le depoziteze în locuință fără a fi asigurate corespunzător, să apeleze pentru acest lucru la unități bancare și să dispună măsuri pentru securizarea acestor bunuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...