La Timuș. au ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ cinci hectare, un adăpost de animale și o căruță.
Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Avrămeni.
În localitatea Mitoc au ars peste trei hectare de vegetația uscată și miriște.
Pompierii de la Punctul de Lucru Coțușca și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mitoc au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la mai multe lanuri de porumb.
Cauza probabilă a celor două incendii a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise.
„Pentru prevenirea unor astfel de evenimente facem apel la responsabilitate din partea cetățenilor.
Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime”, este mesajul reprezentanților ISU.
Video aici