FOTO: Sediul unei firme de construcții a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

FOTO: Sediul unei firme de construcții a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

În cursul dimineții de sâmbătă, în sediul unei firme de tâmplărie de termopan și construcții, din municipiul Botoșani, a izbucnit un incendiu, transmite Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Când au ajuns acolo au constatat că flăcările au cuprins bunurile dintr-o cameră de la etajul construcției.

Salvatorii au acționat cu rapiditate pentru ca flăcările să nu se extindă și la celelalte încăperi, dar și la o casă.

„Intervenția a durat aproape o oră. Au ars două calculatoare, un laptop, mobilier, dosare și alte documente. Cel mai probabil, incendiu a fost generat de un scurtcircuit”, comunică reprezentanții IJSU.

Din aceste motive, salvatorii din cadrul ISU revin cu sfaturi pentru prevenirea unor astfel de evenimente. În acest sens, pompierii recomandă să se efectueze verificarea periodică a instalației electrice, să nu se folosească instalații electrice improvizate și la suplimentarea receptoarelor proprietarii trebuie să se asigure că instalația existentă poate prelua consumul adițional.

Mai mult decât atât, cordoanele de legătură ale aparatelor electrice trebuie verificate periodic și înlocuite atunci când sunt uzate, nu trebuie să se folosească prize sau întrerupătoare slăbite și nici să se suprasolicite o priză, deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

În weekend se joacă spectacolul „Bani din cer”

astăzi, 12:12
46

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală atât sâmbătă, 29 ianuarie 2022, cât și duminică, 30 ianuarie 2022, de la ora 18:00, l...

Iulian Rotariu, pentru a cincea oară campion mondial

astăzi, 11:50
249

Mândrie pentru județul Botoșani. Pompierul Iulian Rotariu este pentru a cincea oară campion mondial. Salvatorul a câștigat ultramaratonul Nomad din Laponia Finlandeză.  ...

Seară de gală la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani (FOTO)

astăzi, 10:58
73

Marți seară, la sediul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani a avut loc Gala Premiilor „Vasilache”.La eveniment au participat oficialități boto...