FOTO: Sediul unei firme de construcții a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

FOTO: Sediul unei firme de construcții a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

În cursul dimineții de sâmbătă, în sediul unei firme de tâmplărie de termopan și construcții, din municipiul Botoșani, a izbucnit un incendiu, transmite Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Când au ajuns acolo au constatat că flăcările au cuprins bunurile dintr-o cameră de la etajul construcției.

Salvatorii au acționat cu rapiditate pentru ca flăcările să nu se extindă și la celelalte încăperi, dar și la o casă.

„Intervenția a durat aproape o oră. Au ars două calculatoare, un laptop, mobilier, dosare și alte documente. Cel mai probabil, incendiu a fost generat de un scurtcircuit”, comunică reprezentanții IJSU.

Din aceste motive, salvatorii din cadrul ISU revin cu sfaturi pentru prevenirea unor astfel de evenimente. În acest sens, pompierii recomandă să se efectueze verificarea periodică a instalației electrice, să nu se folosească instalații electrice improvizate și la suplimentarea receptoarelor proprietarii trebuie să se asigure că instalația existentă poate prelua consumul adițional.

Mai mult decât atât, cordoanele de legătură ale aparatelor electrice trebuie verificate periodic și înlocuite atunci când sunt uzate, nu trebuie să se folosească prize sau întrerupătoare slăbite și nici să se suprasolicite o priză, deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
448

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
674

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
380

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...