Familie cu șapte copii păgubită de foc

Familie cu șapte copii păgubită de foc

Locuința unei familii cu șapte copii din satul Bădiuți, orașul Ștefănești, a fost afectată de un incendiu, duminică seară, produs din cauza unui scurtcircuit, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, s-au aprins patul și câteva materiale textile dintr-o cameră a locuinței. Când s-a produs incendiul, nu era nimeni în interior.

Fumul dens care ieșea din casă le-a atras atenția și au solicitat sprijinul pompierilor. La fața locului au ajuns salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești și pompierii voluntari din orașul Ștefănești. Incendiul a fost stins înainte de a se extinde la întreaga locuință”, a transmis IJSU.

__________

- Inspectoratul amintește că astfel de evenimente pot fi prevenite, dacă:

- Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

- Nu interveniţi asupra contorului;

- Nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;

- Utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;

- Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

- Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în - apropierea sau în contact cu apă;

- Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

- Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei de utilizare, cu personal autorizat;

- Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat.

 

Spune-ne opinia ta