Ești victima unei tâlhării? Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor, ne spun polițiștii botoșăneni!

Polițiștii botoșăneni atrag atenția că, în perioada estivală, femeile și copiii devin victimele preferate ale tâlharilor, fiind atrași mai ales de bijuterii. Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Pentru prevenirea faptelor de tâlhărie prin smulgerea bijuteriilor, poliţiştii botoșăneni vă recomandă:

În perioada estivală, victimele preferate ale acestui gen de infracţiuni sunt femeile a căror ţinută lejeră, de vară, expune bijuteriile şi facilitează smulgerea acestora.

De regulă, suspecţii acţionează rapid, pe stradă, venind în fugă, din spatele victimei, sau apropiindu-se din sens opus; smulg bijuteria şi se pierd ulterior în mulţime sau dispar pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate, slab circulate, precum gangurile sau străduţele lăturalnice.

Atragem atenţia că şi copiii pot fi victime ale acestor fapte. De aceea, vă recomandăm să nu îi expuneţi inutil unor pericole, acceptând ca ei să poarte la vedere, oricând şi oriunde, bijuterii valoroase. Dacă totuşi o fac, sfătuiţi-i să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.

Încercaţi, pe cât posibil, să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituţia fizică, vestimentaţia şi, dacă este posibil, cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle între agresori, dacă sunt mai mulţi, modalitate de abordare.

De asemenea, în cazul tâlhăriilor, este bine să reţineţi că, indiferent de valoarea materială sau sentimentală a unor bunuri, integritatea corporală sau viaţa dumneavoastră sunt mult mai importante, iar datele oferite ulterior poliţiştilor vor ajuta la o rapidă identificare a infractorilor.

În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Acesta are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Dacă sunteţi martori la comiterea unei tâlhării, nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să mai comită şi alte fapte. Sesizaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a spori şansele de identificare, prindere şi pedepsire a infractorilor.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni au prins un băiat de 22 de ani în timp ce se droga!

astăzi, 15:25

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii au acționat independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale care p...

100.000 de lei de la bugetul local pentru Zilele Municipiului Botoșani!

astăzi, 14:45

Primăria Municipiului Botoșani intenționează să organizeze, în perioada 9 – 11 mai, Zilele Municipiului Botoșani. Anul trecut proiectul care prevede organizarea acestui eveniment ...

Astăzi: Au fost deshumate moaştele Sfinților botoșăneni Cleopa și Paisie! (Foto)

astăzi, 14:28

Astăzi, 28 aprilie, la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț, a fost împlinită rânduiala de deshumare a osemintelor Sfinților Cuvioși Paisie Olaru și Cleopa Ilie, ca etapă impo...