Ești victima unei tâlhării? Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor, ne spun polițiștii botoșăneni!

Polițiștii botoșăneni atrag atenția că, în perioada estivală, femeile și copiii devin victimele preferate ale tâlharilor, fiind atrași mai ales de bijuterii. Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Ești victima unei tâlhării? Cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor, ne spun polițiștii botoșăneni!

Pentru prevenirea faptelor de tâlhărie prin smulgerea bijuteriilor, poliţiştii botoșăneni vă recomandă:

În perioada estivală, victimele preferate ale acestui gen de infracţiuni sunt femeile a căror ţinută lejeră, de vară, expune bijuteriile şi facilitează smulgerea acestora.

De regulă, suspecţii acţionează rapid, pe stradă, venind în fugă, din spatele victimei, sau apropiindu-se din sens opus; smulg bijuteria şi se pierd ulterior în mulţime sau dispar pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate, slab circulate, precum gangurile sau străduţele lăturalnice.

Atragem atenţia că şi copiii pot fi victime ale acestor fapte. De aceea, vă recomandăm să nu îi expuneţi inutil unor pericole, acceptând ca ei să poarte la vedere, oricând şi oriunde, bijuterii valoroase. Dacă totuşi o fac, sfătuiţi-i să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.

Încercaţi, pe cât posibil, să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituţia fizică, vestimentaţia şi, dacă este posibil, cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle între agresori, dacă sunt mai mulţi, modalitate de abordare.

De asemenea, în cazul tâlhăriilor, este bine să reţineţi că, indiferent de valoarea materială sau sentimentală a unor bunuri, integritatea corporală sau viaţa dumneavoastră sunt mult mai importante, iar datele oferite ulterior poliţiştilor vor ajuta la o rapidă identificare a infractorilor.

În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Acesta are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Dacă sunteţi martori la comiterea unei tâlhării, nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să mai comită şi alte fapte. Sesizaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a spori şansele de identificare, prindere şi pedepsire a infractorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...