Dorohoi: Copii răniți după ce peretele unei case s-a prăbușit peste ei!

Dorohoi: Copii răniți după ce peretele unei case s-a prăbușit peste ei!

Incident deosebit de grav petrecut miercuri dimineață, la Dorohoi! Doi minori, de 17 și, respectiv, 15 ani, au fost transportați la spital după ce peretele unei case s-a prăbușit peste ei.

Se pare că mai multe persoane ajutau la demolarea unei case vechi, iar la un moment dat un perete a căzut, prinzându-i pe cei doi minori. Prinși sub bucăţile mari de perete, copiii au strigat după ajutor. Băiatul de 17 ani a reuşit să iasă singur, însă cel de 15 ani a avut nevoie de ajutorul pompierilor, trupul lui fiind strivit sub o bucată mare de zid.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, două echipaje de ambulanță din cadrul SJA și un echipaj de poliție.

Ambele victime au fost transportate de urgență la Spitalul Municipal Dorohoi, apoi direcţionate cu două ambulanţe către Botoşani, din cauza stării grave în care se aflau.

Băiatul de 17 ani a fost diagnosticat cu un traumatism de coloană lombară, despre cel mic medicii spunând că a fost pur şi simplu strivit sub greutatea construcţiei prăbuşite peste el. De la Secţia de Pediatrie, un echipaj SMURD cu medic l-a transportat pe băiatul de 15 ani la Spitalul Judeţean pentru un examen la computerul tomograf. Ulterior, medicii au luat decizia ca acesta să fie direcţionat de urgenţă la Iaşi, cu o altă ambulanţă cu medic, pacientul fiind diagnosticat cu un hemopneumotorax stâng, pneumomediastin, emfizem laterocervical stâng, fractură omoplat stâng, apofize vertebrale rupte, intubat. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MIPE și Ministerul Educației lansează un apel de proiecte dedicat activităților educative din afara sălii de clasă

astăzi, 10:40
104

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, alături de Ministerul Educației, lansează apelul de ...

ISU Botoșani: Coșurile de fum defecte și necurățate au dus la producerea a peste 80 de incendii anul acesta

astăzi, 10:11
49

De la începutul anului 2021 și până în momentul actual, peste 80 de incendii s-au produs din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic faț...

„FOOD LAB- Translate Recipes into Chemistry Language”, proiect Erasmus+ derulat de o școală din județ

astăzi, 09:32
91

În perioada 19-22 octombrie 2021, 17 elevi și 4 profesori de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la activitățile din cadrul mobilității transnaționale de proiect Erasmus + d...