Dorohoi: Copii răniți după ce peretele unei case s-a prăbușit peste ei!

Dorohoi: Copii răniți după ce peretele unei case s-a prăbușit peste ei!

Incident deosebit de grav petrecut miercuri dimineață, la Dorohoi! Doi minori, de 17 și, respectiv, 15 ani, au fost transportați la spital după ce peretele unei case s-a prăbușit peste ei.

Se pare că mai multe persoane ajutau la demolarea unei case vechi, iar la un moment dat un perete a căzut, prinzându-i pe cei doi minori. Prinși sub bucăţile mari de perete, copiii au strigat după ajutor. Băiatul de 17 ani a reuşit să iasă singur, însă cel de 15 ani a avut nevoie de ajutorul pompierilor, trupul lui fiind strivit sub o bucată mare de zid.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, două echipaje de ambulanță din cadrul SJA și un echipaj de poliție.

Ambele victime au fost transportate de urgență la Spitalul Municipal Dorohoi, apoi direcţionate cu două ambulanţe către Botoşani, din cauza stării grave în care se aflau.

Băiatul de 17 ani a fost diagnosticat cu un traumatism de coloană lombară, despre cel mic medicii spunând că a fost pur şi simplu strivit sub greutatea construcţiei prăbuşite peste el. De la Secţia de Pediatrie, un echipaj SMURD cu medic l-a transportat pe băiatul de 15 ani la Spitalul Judeţean pentru un examen la computerul tomograf. Ulterior, medicii au luat decizia ca acesta să fie direcţionat de urgenţă la Iaşi, cu o altă ambulanţă cu medic, pacientul fiind diagnosticat cu un hemopneumotorax stâng, pneumomediastin, emfizem laterocervical stâng, fractură omoplat stâng, apofize vertebrale rupte, intubat. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
59

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
466

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
165

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...