Doi morti si trei raniti intr-un groaznic accident provocat de un sofer beat!

Doi morti si trei raniti intr-un groaznic accident provocat de un sofer beat!

Durere imensă în mai multe familii, după ce doi tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi din cauza unui şofer beat. Bărbatul care a provocat accidentul a părăsit locul faptei, el fiind găsit peste câteva ore, ascuns într-o zonă mlăştinoasă.

Şoferul vinovat va fi cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără incuviinţarea organelor de poliţie.

Potrivit organelor de politie, s-a stabilit că sâmbătă spre duminică, in jurul orei 02.20, Petru Mazare, de 31de ani, din comuna Cristeşti, conducea autoturismul proprietate personală marca Ford Focus pe DN 28 B.

În afara oraşului Flăminzi, din cauza vitezei excesive şi a consumului de băuturi alcoolice, a pătruns pe contrasens, provocand ranirea grava a trei fete si decesul a doi baieti.

Tinerii se deplasau regulamentar, pe partea stangă a carosabilului, in aceeaşi direcţie de deplasare, două grupuri formate din cate trei şi respectiv patru minori, care se intorceau spre casă de la o discotecă organizată in oraşul Flăminzi. După ce conducătorul auto a acroşat o minoră din primul grup, a pătruns in plin in cel de-al doilea grup format din patru minori, unul dintre minori pătrunzind prin parbriz in habitaclul vehiculului.

Conducătorul auto nu a oprit la locul accidentului, continuindu-şi deplasarea circa 100 metri şi după ce autoturismul a impactat doi stilpi de susţinere a unor parapeţi, a părăsit partea carosabilă, oprindu-se la circa 30 metri in afara drumului, intr-o zonă cu o diferenţă de nivel de 3 metri.

Conducătorul autoturismului a abandonat autoturismul, părăsind locul accidentului fără incuviinţarea organelor de poliţie, fără a sesiza producerea evenimentului rutier sau a solicita acordarea de ingrijiri medicale victimelor, din care una se afla pătrunsă in habitaclul vehiculului prin parbriz.

Acesta a fost identificat de către poliţişti in jurul orei 06.15, la circa 200 metri de locul producerii evenimentului, intr-o zonă mlăştinoasă, ascuns in vegetaţie. In urma testarii cu aparatul etilotest, la orele 07.34, i s-a stabilit o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind condus la spital unde a fost examinat clinic şi i-au fost recoltate probele biologice de singe in vederea stabilirii alcoolemiei.

Accidentul s-a soldat cu decesul a doi minori cu virsta de 16 şi respectiv 17 ani, precum şi vătămarea corporală gravă a altor două minore in virstă de 15 ani şi vătămarea corporală uşoară a unei minore de aceeşi varstă, toţi din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani.

In momentul depistării, şi conducătorul auto prezenta leziuni produse in urma accidentului, fiind internat in spital pentru ingrijiri medicale de specialitate.

Faţă de acesta au fost intocmite acte premergătoare inceperii urmăririi penale sub aspectul săvirşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără incuviinţarea organelor de poliţie.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
50

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
78

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
87

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...