Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Un botoșănean a fost salvat în ultimul moment de cadrele medicale după ce a stat o noapte afară în frig, în propria curte. Bărbatul, de 39 de ani, din oraşul Săveni a fost adus la UPU în stare critică. 

Bărbat îngheţat de frig, după ce a căzut în curtea casei sale

Temperatura corpului era sub 26 de grade şi persoanele care l-au găsit au încercat iniţial să îl încălzească cu apă caldă, însă i-au făcut mai mult rău, acesta suferind arsuri. 

„Pacientul prezenta o insuficienţă respiratorie acutizată, avea temperatura exterioară sub 26 de Grade Celsius, dar cu arsuri de gradele I şi II după ce persoanele care l-au găsit au încercat să îl încălzească cu sticle cu apă clocotită”, a percizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost introdus într-o pătură specială, cu aer cald, care trebuie să ridice temperatura corpului cu doar un grad pe oră, pentru a nu supune organele unui șoc. Pentru că temperatura corpului era extrem de scăzută, cadrele medicale au recurs la mai multe metode speciale pentru încălzirea victimelor hipotermiei.

Bărbatului i-au fost aplicate perfuzii calde, acestea având menirea de a încălzi sângele şi organele interne, astfel că după mai bine de 10 ore, temperatura sa se apropia de 35 de Grade Celsius.

Medicii au fost nevoiţi să îl şi intubeze, după ce iniţial a intrat în stop respirator, fiind însă resuscitat cu succes. Ulterior, a fost trimis la Suceava, la Secţia de Neurochururgie a Spitalul Judeţean, fiind diagnosticat cu un hematom subdural şi hemoragie subarahnoidiană.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
421

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
432

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
253

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...