Acțiune de amploare a polițiștilor pe drumurile din județ: Aproape 200 de sancțiuni, amenzi de peste 56.000 de lei!

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi în perioada următoare pe toate sectoarele de drum şi vor efectua activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi reducerea victimizării prin accidente de circulaţie

Acțiune de amploare a polițiștilor pe drumurile din județ: Aproape 200 de sancțiuni, amenzi de peste 56.000 de lei!
În perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2019, poliţiştii rutieri, în colaborare cu poliţiştii din cadrul subunităţilor de poliţie, au organizat o acţiune pe principalele drumuri naţionale şi judeţene pentru respectarea normelor de circulaţie şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
Activităţile desfăşurate au vizat vizibilitatea poliţiştilor prin prezenţa activă a acestora pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, combaterea indisciplinei pietonilor, combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept şi pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public, precum şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 194 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 56.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 92 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 22 pentru neportul centurii de siguranţă.

Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
Potrivit IPJ Botoșani, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi în perioada următoare pe toate sectoarele de drum şi vor efectua activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi reducerea victimizării prin accidente de circulaţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
157

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...