Ziua Europei a fost sărbătorită cu o paradă de costume tradiționale la liceul din Vorona (fotogalerie)

Ziua Europei a fost sărbătorită cu o paradă de costume tradiționale la liceul din Vorona (fotogalerie)

Ziua de 9 mai are pentru poporul român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.

Este necesară formarea unui comportament  responsabil ca cetăţeni  ai Uniunii Europene;  în același   timp aderarea nu înseamnă pierderea identităţii, a obiceiurilor şi tradiţiilor naţionale, ci  integrarea lor  în diversitatea culturala a Europei unite.

Pornind de la această idee , elevii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, au desfășurat o activitate complexă în care au fost implicați elevi din  clasele V- XI .

Fiecare clasă a avut de pregătit un stand de prezentare a unei țări membre UE.

De la costume tradiționale, la Moș Crăciun și spiriduși , de la muzica și dansuri tradiționale la delicioasele mâncăruri tradiționale, de la obiectivele turistice la personalitățile marcante ale fiecărui popor, elevii s-au întrecut în a oferi un spectacol complex juriul format din colegii lor mai mari de clasa a XII a și profesori ai liceului . După vizionari și degustări s-au ales țările câștigătoare care au fost premiate.

Deşi activitatea a fost derulata sub forma unui concurs, pentru a motiva implicarea mai activă elevilor, considerăm că toți elevii au fost câștigători întrucât și-au rupt puțin din timpul lor pentru a descoperi lucruri noi.

(Comunicat de presă)













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
30

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
127

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
45

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...